Søg
  Tilmeld dig Log ind

Arbejdstilsynet på kontrolbesøg

09. maj 2011

Arbejdstilsynet har netop gennemført den første af to aktioner på byggepladser over hele landet. De steder, hvor Arbejdstilsynet finder alvorlige sikkerhedsproblemer, kan regne med snart at få et nyt kontrolbesøg.

Hvert år fører arbejde i højden på tage, stilladser og fra stiger til mange alvorlige ulykker i byggeriet, herunder også dødsulykker. På trods af påbud, oplever Arbejdstilsynet ofte, at man på byggepladserne ikke får rettet ordentligt op på problemerne, heller ikke selv om Arbejdstilsynet netop har været forbi.

    "Vi ser desværre tit, at man ikke vil tage ved lære, når vi har påpeget problemer med sikkerheden på byggepladserne. I stedet fortsætter man med det farlige arbejde, så snart Arbejdstilsynet er gået igen.” udtaler kontorchef i Arbejdstilsynet Sonja Ploug Jensen og fortsætter:

    ”Det er simpelthen for ringe, og vi vil ikke acceptere, at arbejdsgivere og ansatte ser stort på sikkerheden. Derfor gennemfører vi nu denne dobbelt-aktion, så de byggepladser, der har problemer med sikkerheden, kan mærke, at det er alvor, når vi siger, at de skal stramme op.”

Arbejdstilsynet kommer på genbesøg
De byggepladser, hvor der i dag konstateres alvorlige sikkerhedsproblemer, eller hvor Arbejdstilsynet vurderer forholdene kaotiske og uoverskuelige, kan regne med at få Arbejdstilsynets tilsynsførende på besøg igen inden længe. Sonja Ploug Jensen forklarer:

    ”Ved at gennemføre en dobbelt-aktion sætter vi en tyk streg under, at de påbud, som vi som myndighed afgiver, dem skal man altså følge, også når Arbejdstilsynet ikke er i området. Vi siger selvfølgelig ikke noget om, hvornår vi kommer igen, så de byggepladser, der får en alvorlig reaktion i dag, kan altså godt indstille sig på, at de er i myndighedens kritiske søgelys og regne med, at vi snart kommer tilbage.”

Aktionen gennemføres på byggepladser over hele landet.

Fakta
I 2010 skete der i alt 2.854 ulykker på byggepladser i Danmark. Af disse kostede 4 ulykker medarbejderen livet, mens andre 410 ulykker var alvorlige.


Kilde: Arbejdstilsynet - at.dk

                                                                                                                               Af: ksk@stark.dk