Søg
  Tilmeld dig Log ind

BoligJobplan fortsætter i 2012

02. november 2011


Regeringen har overraskende besluttet at lade boligjob-ordningen, der trådte i kraft den 1. juli, fortsætte næste år

Den tidligere VK-regerings BoligJobplan giver hver voksen i en husstand et årligt fradrag på 15.000 kr. til håndværkerudgifter og serviceydelser som for eksempel rengøringshjælp.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn vil lade ordningen fortsætte, så der også  vil være fradrag at hente på håndværker- eller rengøringsregningen i hele 2012.

Glidende overgang til energirenoveringspulje
Fra nytår skulle boligjob-ordningen have været erstattet af en energirenoveringspulje, men den nye regering kan ikke nå at få den på plads inden nytår og fortsætter derfor med den eksisterende ordning.

   - Vi vil lave en glidende overgang, så mestrene ved, hvad de har at rette sig efter, så de ikke står uden ordrer, siger Ole Sohn til DR Nyheder. Han understreger, at regeringens mål er fortsat vækst i håndværksvirksomhederne.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, glæder sig over, at boligjob-ordningen fortsætter, fordi den både hjælper håndværkerne og de travle familier.

Garantiordning på vej
Boligjob-ordningen blev vurderet til at koste 2 milliarder kroner i 2012 af den tidligere regering, og det samme mener Ole Sohn. Han vil dog ikke udelukke, at der kan blive tale om justeringer.

Udover de knap to mia. kr. til boligjob-ordningen vil Ole Sohn sætte ca. 150 millioner kroner af til en garantiordning. Denne ordning skal gøre det lettere for små iværksættere at få banklån.

Læs mere om BoligJobplan.

Kilde: dr.dk

Af ksk@stark.dk