Søg
  Tilmeld dig Log ind

Husk sikkerheden efter ferien

03. august 2011

Dansk Byggeri opfordrer til at huske på sikkerheden efter en lang sommerferie for at undgå uheld på byggepladsen

Det kan være svært at finde tilbage til de daglige rutiner, når man vender tilbage fra tre ugers ferie. Og det kan have fatale konsekvenser, når det gælder sikkerheden på byggepladserne, hvis ikke man får fokus rettet på sikkerheden lige så snart man er tilbage.

- Vi ved, at risikoen for ulykker sker i det øjeblik, du bliver uopmærksom. Der er flere ulykker fredag lige inden fyraften, i dagene inden lige inden ferien og sådan er billedet altså også efter ferien, hvor hovedet stadig er fuld grillaftnerne i haven eller stranden under varmere himmelstrøg, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Derfor opfordrer hun til, at virksomhederne holder et velkommen-tilbage-møde eller på anden vis sørger for at genopfriske byggepladsens sikkerhedsregler samt ryster folk sammen igen.

- Det er vigtigt at fokusere på, at folk bliver rystet sammen, fordi vi ved at god kommunikation giver godt samarbejde og godt samarbejde giver højere kvalitet både i tankerne og i arbejdet, siger Mette Møller Nielsen.

Få hjælp fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus
For at få inspiration eller hjælp til at rette fokus tilbage på arbejdsmiljøet, gør Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen opmærksom på, at de mobile arbejdsmiljøkonsulenter fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAM-BUS) kan hjælpe med at arrangere eller give inspiration til et morgenmøde eller et gå-hjem-møde. Det koster ikke ekstra at bruge Byggeriets Arbejdsmiljøbus for medlemmer af Dansk Byggeri.

Derudover er der en række vigtige spørgsmål, man kan stille sig inden arbejdet påbegyndes for at få tænkt sikkerheden ind i arbejdsprocessen.

Læs 5 gode spørgsmål inden du starter arbejdet


Kilde: danskbyggeri.dk

Af ksk@stark.dk