Søg
  Tilmeld dig Log ind

Konkurrence lægger fundamentet

16. juni 2011

Charlotte Hammer fra Blommenslyst har deltaget i og vundet konkurrencen om Årets SelvByg Idé 2011. Det betyder, at hun og familien kan få drømmen om et større hus opfyldt.

Planerne for udvidelsen af Charlotte og familiens hus har været undervejs næsten siden de flyttede ind for tre år siden. De har længe vidst, hvad de ville med deres todelte bolig. Derfor var de så småt gået i gang med det store projekt, da Charlotte læste om STARK SelvByg konkurrencen. Konkurrencen fandt hun helt tilfældigt da hun søgte viden om fundamenter. Undervejs i sin søgning havnede hun på STARKs hjemmeside og så konkurrencen..

   - Jeg så, at man kunne vinde 50.000 til byggematerialer og tænkte med det samme, at de penge vinder vi. Da jeg så begyndte at se nærmere på konkurrencen og de andre ideer, blev jeg alligevel lidt i tvivl om vores vinderchancer,” siger Charlotte Hammer.

Der er nu gået cirka halvanden måned siden Charlotte oprettede sin idé og hun og familien har nu vundet konkurrencen.

To bliver til en og det giver plads
Familien Hammer som består af Charlotte og Mikkel og deres tre drenge på henholdsvis 9 år, 5 år og 9 måneder bor i to separate træpavilloner på i alt 80 kvadratmeter. De to pavilloner står overfor hinanden med otte meters mellemrum. Det er i det mellemrum, at deres SelvByg ide skal blive til virkelighed. Her vil de bygge et stort køkken alrum på 80 kvadratmeter. På den måde bliver de to separate boliger til en stor bolig på i alt 160 kvadratmeter.

Konkurrencen gik ud på, at fortælle om sin SelvByg Idé på STARKs hjemmeside og samle stemmer. Til slut vurderede et dommerpanel de ideer, som havde fået point nok til at være i top 50.

Dommerpanelet var imponerede over de mange ideer, men alligevel skilte familien Hammers ide sig hurtigt ud.

   - Det var fantastisk at vinde pengene, men vi er faktisk også meget stolte over, at eksperterne i dommerpanelet synes om vores ide. Vi har gjort alle tankerne selv, og tegningerne har min mand tegnet. Så det er også kæmpe stort at få bekræftet, at vores ide er god,” siger Charlotte Hammer.


Fakta om konkurrencen:

Dommerpanelet bestod af indretningsarkitekt Jette Dyrholm, arkitekt Mikkel Åris, områdedirektør Nykredit Jan Bisbo, Tømrermester Martin Knudsen og STARK SelvByg salgschef Ulrich Stær.

De fem dommere lagde i bedømmelsen vægt på:

  • At ideen fuldender huset.
  • At det er en original måde at løse et akut behov for flere kvadratmeter under tag
  • At løsningen vil blive brugt dagligt og lette hverdagen for familien
  • At opgaven er realistisk at gennemføre både håndværksmæssigt og økonomisk
  • At ideen er vel planlagt. Der er gjort tanker om tid, økonomi, materialevalg og formål

Se Familen Hammers ide som er kåret til Årets SelvByg Idé 2011