Søg
  Tilmeld dig Log ind

Sikkert alternativ til selvskårne kiler

04. maj 2011


Brugen af plast- eller luftkiler er normalt et fast element ved montering af vinduer. De traditionelle kiler har dog flere ulemper, hvilket har fået tømrere til i mange år selv at skære trækiler i stedet.

Nu får du et rigtig godt alternativ til traditionelle eller selvskårne kiler, som sparer dig for tid og som samtidig gør arbejdsgangen lettere.

SUPERKILEN bruges af flere og flere, der ser klare fordele ved ikke selv at skulle skære kiler og montere vinduer uden trykmærker.

Trækiler klar til brug
SUPERKILEN er færdiglavede trækiler af nedtørret træ til montering af døre og vinduer. De fås i store mængder, hvilket mindsker den spildtid, der er ved selv at skære kilerne, markant. Derudover har de alle samme tykkelse, længde, stigning og er klar til brug, direkte fra kassen.

”Det er et super godt produkt, og jeg bruger dem altid, når jeg monterer døre og vinduer. Førhen skar jeg selv trækiler, men det behøver jeg ikke mere. Jeg har brugt rigtig mange timer på at lave kiler, så det er godt at skulle slippe for det.”
Tømrermester Johni Sørensen fra J.S. Byg ApS, Odense

 

”Hvis man ikke har et værksted stående, men skal finde saven frem, går der hurtigt en times tid med at lave kiler og rydde op igen. Det er tid, jeg kan bruge på noget andet, når jeg bruger SUPERKILEN.”
Tømrermester Jørgen Jensen fra Jensen Byg, Varde


Spar tid ved montering
For at få en unik fiksering af et vindue, er trækilerne fra SUPERKILEN optimale. Kilerne er lavet i blødt fyrretræ, og størrelsen er fundet efter flere års intensive tests. Det sikrer en lettere og hurtigere justering, når elementerne skal fikseres præcist og professionelt.

”Det er rigtig nemt og meget tidsbesparende at bruge SUPERKILEN og jeg bruger den hver gang, jeg monterer vinduer. Kilerne er nemme at opbevare og fylder ingenting i kassen, fordi de alle har samme størrelse. Og så er det en fordel, at de er helt spidse. Så er de mere anvendelige på trange steder.”
Tømrermester Jørgen Jensen fra Jensen Byg, Varde

 

”Det er meget hurtigere at montere vinduer med SUPERKILEN. Jeg kan vel hente omkring 15-20 minutter pr. vindue i sparet tid, og det betyder da en del i det lange løb.”
Tømrermester Johni Sørensen fra J.S. Byg ApS, Odense
Montér vinduer uden mærker
Når et vindue monteres med traditionelle plastkiler, efterlader kilerne ofte mærker i vinduesrammen, fordi de er hårdere end vinduestræet. Et problem, der kan vise sig at være dyrt i længden.

"Kilerne har samme tykkelse og længde og efterlader ingen mærker på vinduerne. Jeg har før måttet skifte et helt nyt vindue på grund af kilemærker, og det er bare for ærgerligt."
Tømrermester Johni Sørensen fra J.S. Byg ApS, Odense

 

”Hvis du bruger en plastkile, er der riller på. Og så får du riller i vinduesrammen. Det undgår jeg heldigvis med trækilerne.”
Tømrermester Jørgen Jensen fra Jensen Byg, Varde


Få et sikrere arbejdsmiljø
De færdigproducerede trækiler fra SUPERKILEN giver dig desuden et sikrere arbejdsmiljø. Du fjerner risikoen for nedstyrtning af elementer, ved at fiksere dem korrekt.

Der er desuden også en relativt stor risiko forbundet med selv at skære sine trækiler. Processen betyder, at du er nødt til at fjerne sikkerhedsskærmen på saven, hvilket øger risikoen for uheld betragteligt.

"SUPERKILENs kiler er meget sikrere at bruge. Jeg er heldigvis selv sluppet for skader, men det har da været tæt på et par gange. Jeg kender et par stykker, det er gået galt for, og hvor fingrene er endt i saven.”
Tømrermester Johni Sørensen fra J.S. Byg ApS, Odense

 
For at højne sikkerheden og undgå potentielle skader ved selvskårne kiler, anbefaler Branchearbejdsmiljørådet for Bygge og Anlæg, også kaldet BAR, brugen af færdigproducerede trækiler til montering af døre og vinduer.

Trækilerne fra SUPERKILEN fås i alle STARKs forretninger fra maj 2011.

Se filmen om SUPERKILEN her

Læs mere om SUPERKILEN