Søg
  Log ind
Andre temaer

Jagten på den helt rigtige indretning

Lidt sydvest for Bjerringbro i et naturskønt skovområde nær Gudenåen og Tange Sø ligger et usædvanligt hus, hvor indretningen af en ny tilbygning har haft stor fokus.

I forlængelse af huset er et større byggeri i gang. Selvbyggerparret Gitte og Steffen Thougaard er nemlig ved at opføre en tilbygning med en komplet jagtstue i overetagen. Jagtstuen er realiseringen af en drøm, Steffen har haft, siden han og Gitte overtog ejendommen for knap syv år siden.

Én tilbygning til to drømme
Gitte og Steffen Thougaard ønskede mere plads og ville skabe pladsen ved at gøre noget ganske særligt ved deres ganske almindelige parcelhus.
  - Gitte ville gerne ha’ en ekstra stue og jeg ville gerne ha’ en jagtbygning. Så vi måtte ha’ fat i en arkitekt for at få styr på det hele, siger Steffen Thougaard.

Løsningen blev en tilbygning til det eksisterende hus. Tilbygningen blev i to etager på 100 kvadratmeter i grundplan. Underetagen er indrettet med stue og værelser efter Gittes ønsker, mens overetagen er blevet den jagtstue, Steffen altid har ønsket sig.

Pejs, bar og loft til kip
Pristjekket førte ham til den lokale STARK i Bjerringbro, hvor han fik en snak med Selvbyg Konsulenten. I fællesskab fandt de frem til en løsning og plan for levering af materialer m.m. Steffen havde nogle helt klare idéer om, hvordan jagtstuen på første salen skulle indrettes.

   - Jagtstuen skulle bare være i orden. Jeg ville ha’ en pejs med en anderledes skorsten, en go’ stor bar og frem for alt loft til kip med Troldtekt på loftet. For i en jagtstue skal det være behageligt at sidde og snakke, siger Steffen.

Steffen koordinerede selv brugen af håndværkere og deltog i byggeriet, mens SelvByg konsulenten sørgede for af materialer til tiden.

   - Det var en stor hjælp at have SelvByg Konsulenten med på sidelinjen. jeg havde jo lige som hænderne dybt begravet i alt det andet, fortæller Steffen.

Vil du have hjælp og vejledning til dit byggeprojekt, så lad STARK hjælpe. Bestil et Byggemøde og kom godt fra start.

Indretningen ramte plet med høj kvalitet
Gitte havde helt styr på underetagen og Steffen havde også planen klar for jagtstuen. Han vil have egeplank på gulvet, en trekantet skorsten med pejs og frem for alt en bardisk. Gitte og Steffen har udelukkende valgt kvalitetsmaterialer og -løsninger til byggeriet. F.eks. har de installeret gennemtænkte køkken- og badeforhold samt Genvex-anlæg i såvel den gamle som den nye bygning.


Mellemgang i mellem hovedbygning og den nye tilbygning.


Opholdspladsen i jagtstuen på 1. salen.3 hurtige spørgsmål til Gitte og Steffen


Hvad er I mest stolte af i forbindelse med byggeriet?

- Det er blevet fuldstændig, som vi havde tænkt os. Den store brændeovn, skorstenen, det lækre badeværelse og ikke mindst baren glæder vi os meget over. Det både fungerer, ser godt ud og er gennemført i både materialer og indretning.

Steffen og Gittes råd til andre med planer om at bygge om eller til:

- Sætte tid af til selvbygger-projektet og vide noget, om det man skal ha’ lavet. Ellers kan man lige så godt la’ vær’. Frem for alt sørge for at ha’ overblik – hele tiden. Især når man selv er bygherre og skal styre og koordinere håndværkere.

Hvad har været den største udfordring?

- Troldtekt loftet er jo skønt, fordi det fjerner rumklangen helt fantastisk godt. Men det var knageme noget bøvl at sætte op i forbindelse med den løsning, vi har valgt. Det har dog været alt besværet værd. For der er ikke noget værre end at sidde i et rum, hvor lyden ikke er til at holde ud.

 
 
...