Sådan kan STARK hjælpe ved Svanemærket byggeri

Svanemærket byggeri er blevet populært, og det er med god grund. Når en bygning er Svanemærket, betyder det nemlig, at der er skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, fokus på et lavt energiforbrug og materialekontrol.

Hos STARK kan vi hjælpe dig med produkter og services inden for Svanemærket byggeri.

Læs her, hvordan vi bidrog med bæredygtige materialer til byggeriet Terrassehusene uden for Odder

Hvilke produkter må indgå i et Svanemærket byggeri?

I et Svanemærket byggeri må der indgå to former for materialer. Materialer, der har et Svanemærke, og materialer der er godkendt af Miljømærkning Danmark til at indgå i et Svanemærket byggeri.

Du skal dog være opmærksom på, at det kun er materialer, der har et Svanemærke, som giver point.

Du kan se en liste over produkter og materialer med Svanemærket eller EU-Blomsten her. Vælg forskellige kategorier til højre under fanen ”Produkter og Services”.

Se også vores nye katalog med bæredygtige produkter fra vores Own Brand-mærker RAW, RAPTOR, DOMESTIC og basic.

Med materialer, der er godkendt til Svanemærket byggeri, er det ikke helt så nemt. Denne database er nemlig kun tilgængelig for bygherre eller ingeniører – eller hvis du kan få adgang gennem en bygherre som underentreprenør. Du kan læse mere om databasen her.

Du kan se en liste over alle vores produkter, som må indgå i et Svanemærket byggeri her. Vælg mellem forskellige kategorier til venstre under fanen Kategorier.

Hvordan kan STARK bidrage til dit Svanemærkede byggeri?

Hos STARK har vi et stort fokus på bæredygtighed, herunder også svanemærkede materialer. Udover forskellige obligatoriske krav, der strækker sig over hele byggeriets livscyklus, er der også en række pointkrav, som du skal opfylde. Læs meget mere om kriterierne for Svanemærket byggeri her

Vi kommer her med en guide til, hvordan vores materialer og services kan hjælpe dig med at opnå point.

P7 Trækonstruktion

Opnå 1-2 point ved at bruge træ som bærende element i dit byggeri. Læs mere om certificeret træ her.

P9 Miljømærkede byggeprodukter og byggevarer

Opnå 1-3 point ved at benytte vores indvendige svanemærkede RAW-døre i dit byggeri. Læs mere her. 

Opnå 1-3 point ved at bruge vores RAW-gulve i dit byggeri. Se udvalget her. 

P11 Lister i træ fra certificeret skovbrug (FSC eller PEFC)

Opnå 1-2 point ved at bruge vores RAW-fodlister og -indfatninger af certificeret træ. Se vores udvalg her.

P12 Genanvendt eller genbrugt materiale i byggeprodukter og P13 Materialegenvinding af byggeaffald

Hos STARK har vi forskellige materialer og services, der kan hjælpe dig med at få 1-3 point under dette punkt.

Endnu mere bæredygtighed hos STARK

Det er ikke kun inden for Svanemærket byggeri, vi kan hjælpe. Også inden for DGNB-certificeret byggeri har vi stor erfaring med bæredygtige løsninger.

Læs blandt andet om Villa Grenaa, der er Danmarks første DGNB-certificerede villa, og om Danmarks første bæredygtige trælast STARK Hørsholm.

Har du brug for bæredygtige byggematerialer i København, kan du også besøge vores nye STARK Shops, hvor du finder et bredt udvalg af grønne produkter.

Skal du have leveret dine byggematerialer i København, foregår det med emissionsfri el eller miljøvenlig HVO-diesel. Du kan også leje maskiner, der udleder 90 procent mindre CO2 end traditionelle maskiner. 

Vi har derudover lanceret et nyt Byg grønt-mærke hos STARK, der skal hjælpe dig med at finde vej til det bæredygtige materialevalg. Du kan læse meget mere om mærket her. 

Hvis du har spørgsmål til Svanemærket byggeri eller bæredygtigt byggeri generelt, står vi klar til at hjælpe dig i din lokale STARK.


April 2021