Bliv rustet til fremtidens krav på Building Green

Små og mellemstore håndværksvirksomheder står for en stor andel af byggeriet i Danmark og har dermed afgørende indflydelse på, hvordan vi får gjort byggeriet mere bæredygtigt. Derfor har STARK og Building Green indgået et samarbejde med det fælles formål at hjælpe og rådgive håndværkere, så alle er bedre rustet til fremtidens miljøkrav.

Bæredygtighed i praksis – powered by STARK
På Building Green dedikerer vi et stort område til håndværkere. Med titlen: Bæredygtighed i praksis, sættes der her fokus på, hvordan håndværkere nemt og effektivt kan bygge mere bæredygtigt.

Her synliggør vi de lette løsninger og bakker dem op med konkret viden og rådgivning af STARKs bæredygtighedsambassadører. Der udveksles erfaring med kollegaer fra branchen, og andre håndværkere, der allerede er godt i gang med at bygge mere bæredygtigt, giver inspiration. Håndværkeres udfordringer og muligheder med bæredygtighed er omdrejningspunktet, når der holdes spændende oplæg på scenen, hvor gode eksempler og succeshistorier fra branchen deles.

Det er gratis at deltage – tilmeld dig i her

 

Program for onsdag d. 3. november

Kl. 10.00 - 10.30
Hvad er bæredygtighed i hverdagen?
Hvilke grønne valg har HeimBy taget og hvordan har det ændret hverdagen? Hør hvordan du kommer i gang, hvad det kræver og om det kan betale sig.
Ved Frederik Jacobsen, HeimBy/HeimLev

Kl. 11.30 - 12.00
Hvordan bygger jeg mere bæredygtigt?
Har du som håndværker de rigtige kompetencer til at bygge mere bæredygtigt? Det spørgsmål stilles og diskuteres af et panel bestående af relevante uddannelser inden for byggeriet. Få svar på, hvad der er vigtigt at vide, for at bygge mere bæredygtigt.
Ved Bjørk Andersen, Projektudvikler, Videnscenter for håndværk og bæredygtighed
Bo Mahs, adjunkt, KEA, Bygningskonstruktøruddannelsen
Mads Okking, Faglig konsulent, Dansk Håndværk


Kl. 13.30 - 14.00
Vælg de rigtige materialer
Lær mere om valg af rigtige materialer for at bygge grønt. Få også mere viden om let tilgængelig dokumentation og certificeringer.
Ved Kristian Fribo, Bæredygtighedschef, STARK

Program for torsdag d. 4. november
Kl. 10.00 - 10.30
Hvad har en bæredygtig tilgang i hverdagen gjort for Jakobsen Huse?
Hør om virksomhedens valg og overvejelser i forbindelse med at bygge bæredygtigt. Få gode råd til grøn omstilling og fordelene ved at have en grøn profil. Hør hvad der fungerer og hvilke udfordringer der kan være.
Ved Rune Jakobsen og Maria Jakobsen, stiftere & medejere, Jakobsen Huse

Kl. 11.30 - 12.00
Grønne Byggepladser – kom nemt i gang
Lær hvordan du kan bidrage til den grønne byggeplads. Hvordan gjorde Enemærke & Petersen? Hvordan blev samarbejdspartnere og håndværkere på pladsen involveret? Hvorfor skal du gøre det/hvad er værdien?
Ved Anders Sørensen, Bæredygtighedschef, Enemærke & Petersen

Kl. 13.30 - 14.00
Hvorfor skal jeg genbruge?
Kan det overhovedet betale sig at genbruge – økonomisk og for miljøet? Bliv klogere på, hvorfor du skal genbruge, hvordan du kan gøre det og hvorfor det kan betale sig.
Ved Kent Fonseca, Bæredygtigheds STARKtivist og Gentræs Ambassadør, STARK

Kl. 14.30 - 15.00
Hvad får jeg ud af at bygge bæredygtig?
Byggeselskabet C.F. Hansen har valgt at bygge mere bæredygtigt. De ”sælger” de bæredygtige valg til kunden, men uden at det resulterer i en merpris for kunden. Hør hvordan og hvorfor bæredygtighed fører til en god forretning.
Ved Max Kejser Mortensen, Murermester, Byggeselskabet C.F. Hansen