STARK Group opnår prestigefyldt bæredygtighedscertificering

STARK Group opnår prestigefyldt bæredygtighedscertificering

STARK Group har opnået den højeste udmærkelse, en platincertificering, i EcoVadis’ globale bæredygtighedsvurdering. Det placerer virksomheden blandt de 1% mest bæredygtige virksomheder, vurderet af EcoVadis.

STARK Group er blandt de blot 3% danske virksomheder, der har opnået en platincertificering. Blandt de andre danske virksomheder er Ørsted, ISS og Novozymes. Det er første gang, at STARK Group bliver vurderet af EcoVadis, der er verdens største og mest pålidelige udbyder af bæredygtighedsvurderinger af mere end 75.000 virksomheder.

"I løbet af 2021 har vi intensiveret vores bæredygtighedsindsats med målet om net zero emissioner i 2050. Det er et ambitiøst mål, der kræver strukturerede og veldokumenterede processer. At opnå en platincertificering af EcoVadis er en anerkendelse af vores dedikation og en udmærkelse af vores arbejde med bæredygtighed og processerne bag,” siger Søren P. Olesen, administrerende direktør i STARK Group og fortsætter:

”Vores kunder, ejere, investorer og andre stakeholders kræver, at vi driver vores virksomhed ansvarligt, og at vi er transparente i vores arbejde med bæredygtighed. Certificeringen fungerer som en strategisk indikator for vores bæredygtige udvikling og viser vores kunder og leverandører, at et partnerskab med STARK Group bidrager til at bygge en mere bæredygtig fremtid.”

Platincertificeringen er baseret på en omfattende vurdering af STARK Groups bæredygtighedspræstation baseret på 21 kriterier grupperet i fire hovedtemaer: Miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb. Virksomhedens præstationer inden for hvert af disse temaer er blevet evalueret og vurderet med en samlet score på 78/100.

EcoVadis er en anerkendt, uafhængig udbyder af bæredygtighedsratings blandt globale leverandører. Analysen tager afsæt i mere en 75.000 globale leverandører, og metoden bygger på internationale CSR-standarder, herunder GRI (Global Reporting Initiative), UN Global Compact og ISO 26000. EcoVadis’ ratings og overvågningsredskaber har til formål at gøre det nemmere for virksomheder at forvalte risici og skabe løsninger, der forbedrer det grønne fodaftryk i globale forsyningskæder.

STARK Group har yderligere fået godkendelse af virksomheden klimamål for 2030 af Science Based Targets initiativet (SBTi), forpligtet sig til net zero emissioner i 2050 gennem SBTi ”Business Ambition for 1.5°C” og er en del af FN’s globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder, UN Global Compact.

Marts 2022, STARK Group