STARK Group bliver en del af UN Global Compact

STARK Group bliver en del af UN Global Compact

STARK Group har, som den første forhandler og distributør af byggematerialer i Danmark, tilsluttet sig FN’s globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder ved at underskrive UN Global Compact.  

Ved at tilslutte sig UN Global Compact, bliver STARK Group en del af verdens største bæredygtighedsinitiativ med over 10.000 virksomheder og 3.000 organisationer fordelt på mere end 160 lande.

STARK Group forpligtiger sig dermed til at integrere Global Compacts 10 universelle principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i virksomhedens strategi og drift, samt at bidrage til opnåelsen af FN’s 17 verdensmål.

Ambitiøst fokus på bæredygtighed

At STARK Group, som førende forhandler og distributør af byggematerialer i Nordeuropa, har meldt sig ind i UN Global Compact, er et tydeligt udtryk for virksomhedens ambitiøse fokus på bæredygtighed og en naturlig forlængelse af Gruppens bestræbelser på at bidrage aktivt og målrettet til at støtte og fremskynde den bæredygtige udvikling i byggebranchen.

STARK Group ejer og driver over 400 lokale byggemarkeder og leverer blandt andet miljøvenlige byggematerialer og services til kunder, der primært består af professionelle håndværkere på tværs af Tyskland, Danmark og Grønland, Sverige, Finland og Norge. 

 - Vi er stolte af at kunne tilslutte os UN Global Compact og dermed yderligere styrke vores langsigtede indsats for at levere bæredygtige løsninger til vores kunder, samt fokusere på dagens og fremtidens miljø- og samfundsmæssige udfordringer. Som en førende leverandør af byggematerialer har vi et ansvar for at hjælpe vores kunder, både med adgang til mijløvenlige alternativer, men også med viden om et område i rivende udvikling, siger administrerende direktør i STARK Group, Søren P. Olesen.

Førende inden for bæredygtigt træ

STARK Group har været førende inden for indkøb af certificeret træ og træbaserede produkter i mange år. I 2009 etablerede virksomheden sin rolle som frontløber, da de første forretninger blev certificeret i henhold til FSC®- og PEFC-certificeringer og siden har man opretholdt certificeringer af alle forretningerne.

Desuden har virksomheden øget sit fokus på tredjeparts verificerede miljømærker i andre produktkategorier. STARK Group fortsætter med at øge fokus på bæredygtighed med ambitionen om at integrere bæredygtighed i alle forretningsprocesser. STARK Groups Sustainability Framework er derfor udarbejdet med udgangspunkt i UN Global Compacts 10 universelle principper. 

 - Når vi tilslutter os UN Global Compact er det et udtryk for vores engagement i at bygge en bæredygtig fremtid. Derfor arbejder vi i STARK Group tæt sammen med vores kunder og leverandører om at styrke den bæredygtige udvikling i byggebranchen, på en måde, som også er kommerciel relevant. I UN Global Compact er vi blevet en del af verdens største bæredygtighedsinitiativ – og jeg er sikker på, at dette yderligere vil fremme tillid, stolthed og et øget engagement i vores bæredygtighedsagenda inden for Gruppen, siger Louise Askær-Hune, som er overordnet ansvarlig for bæredygtighed i STARK Group. 

Relevant sortiment og uddannede sælgere

Som en stor leverandør af byggematerialer understøtter STARK Group den bæredygtige udvikling af byggeriet ved bl.a. at tilbyde et relevant sortiment af bæredygtige produkter og at uddanne sælgerne, så de har den nødvendige viden om miljøvenlige alternativer.

Desuden leverer STARK Group den nødvendige produktdokumentation og støtter dermed kundernes øgede efterspørgsel efter oplysninger om, hvordan materialer og produkter påvirker omgivelserne igennem hele livscyklussen. 

 - Vi er glade for at byde STARK Group velkommen i UN Global Compact. STARK Group har vist et ambitiøst bæredygtighedsfokus, og vi håber, at de som en del af UN Global Compact vil fortsætte deres bestræbelser på at implementere principperne yderligere og inspirere andre virksomheder til at følge i deres fodspor, siger Sara Krüger Falk, Direktør, Global Compact Network Denmark.