STARK opruster på bæredygtighed
Kristian Fribo

STARK opruster på bæredygtighed

Kristian Fribo er ansat som ny bæredygtighedschef i STARK. Dermed øger byggemarkedskæden igen sit fokus på bæredygtigt byggeri for at være på forkant med kundernes stigende krav til området. STARK ønsker især at gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt.

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri vokser konstant i disse år. Hos STARK, der er Danmarks førende leverandør af byggematerialer, er bæredygtighed et højt prioriteret indsatsområde. Derfor opruster byggemarkedskæden yderligere for at være på forkant med udviklingen i samfundet og kundernes stigende interesse for at bygge bæredygtigt. Det sker med udnævnelsen af Kristian Fribo til bæredygtighedschef i en nyoprettet stilling.

Kristian Fribo kommer fra egne rækker. I en årrække har han varetaget stillingen som Senior Sourcing manager i STARK Group og har samtidig været ansvarlig for STARKs Svanemærke-, FSC®- og PEFC-certificeringer af bæredygtige produkter til de nordiske markeder. Han har bl.a. stået i spidsen for den største gruppecertificering i Nordeuropa tilbage i 2009. Fremover får bæredygtighedschefen til opgave at løfte STARK til næste niveau inden for alle produktkategorier og sikre kompetent rådgivning om bæredygtighed.

- Jeg har arbejdet indgående med det her område de seneste 15 år, og jeg glæder mig rigtigt meget til at bruge al min arbejdstid på at løfte STARKs ekspertise yderligere inden for bæredygtighed. Vi kigger ind i et marked, hvor efterspørgslen på for eksempel DGNB og Svanemærke-projekter er stigende fra arkitekter og bygherrer. Samtidig skal vi klæde håndværkerne, der faktisk udfører opgaverne, endnu bedre på til denne vigtige opgave. Præcis her er det helt oplagt at sætte ind, og den udfordring glæder jeg mig til at tage op, siger Kristian Fribo.

Skovingeniør med speciale i træ

Kristian Fribo er uddannet skovingeniør i Danmark og har en fortid i træindustrien. I midten af 00’erne var han med til at opbygge et indkøbsnetværk af certificerede skove og savværker i Østeuropa, inden han i 2007 blev ansat i STARK. I dag sidder han i bestyrelsen for FSC Danmark, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og har bred opbakning fra internationale organisationer som WWF og Verdens Skove. 

De mange erfaringer har givet ham en unik viden om bæredygtigheds-krav, produktudvikling og salg.

- I mit arbejde har jeg altid beskæftiget mig med bæredygtighed. Det er et område, jeg virkelig brænder for, og jeg er utrolig glad for nu at kunne bringe mine erfaringer endnu mere i spil i STARK. Jeg vil bl.a. arbejde for at sikre en bedre implementering af bæredygtige produkter og viden i organisationen, så vi styrker vores rådgivning af kunderne. At gøre det nemmere for håndværkere og bygherrer at bygge bæredygtigt, er en effektiv og hurtig måde at opnå resultater på, siger Kristian Fribo.

Det med rådgivning skal tages helt bogstaveligt: Kristian Fribo opfordrer alle håndværkere med spørgsmål til bæredygtigt byggeri til at ringe eller sende en mail, så bidrager han gerne med konstruktive svar og løsningsforslag.

Nyt bæredygtighedsteam på plads 

Den nyudnævnte bæredygtighedschef bliver en del af et fagligt stærkt team, der skal løfte byggemarkedskædens indsats på bæredygtighedsområdet til næste niveau. Ud over Kristian Fribo består det bl.a. af logistikchef Kent Fonseca, der netop er udnævnt som ansvarlig for et andet bæredygtighedsprojekt i STARK, GENTRÆ. 

Head of Sustainability Louise Askær-Hune med ansvar for bæredygtighed i hele STARK Group glæder sig over forstærkningerne i STARK Danmark, der skal sikre høj faglighed og en stærk forståelse af bæredygtighed gennem hele værdikæden.

- Der er tale om en markant oprustning inden for bæredygtighed i vores del af branchen. Vi favner bredt i bæredygtighedsteamet. Det sikrer integreret bæredygtighed gennem hele værdikæden, fra materialerne produceres til vores kunders byggerier står færdige, og gerne videre derfra for at sikre, at materialerne efterfølgende kan genanvendes. Kristian Fribo har en enestående viden om produktion og certificering af bæredygtige materialer samt stor erfaring med leverandørerne. Sammen med Kent Fonsecas operationelle tilgang og mit strategiske fokus i forhold til STARK Groups bæredygtighedsstrategi og principper, kommer vi hele vejen rundt. Dermed har vi en enestående mulighed for at bidrage til at nedbringe klimabelastningen i byggeriet og gøre vores til at nå i mål med ambitionen om en 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030, siger Louise Askær-Hune.