STARK har Danmarks største sortiment af FSC®- og PEFC-certificerede varer

FSC® og PEFC er de to største og mest anerkendte certificeringsordninger for bæredygtigt træ.

Begge ordninger er globale og dækker skovområder i alle de lande, hvor vi køber træ. FSC står for Forest Stewardship Council og PEFC for Programme for Endorsement of Forest Certification.

Mærkningsordningerne kaldes også sporbarhedscertificeringer, da de sporer træet fra skoven til forbrugeren, og er derfor din garanti for bæredygtigt træ.

Læs mere om, hvorfor certificeret træ gør en forskel. 

Garanti for bæredygtigt skovbrug

FSC- og PEFC-mærkerne er din garanti for, at træet stammer fra bæredygtigt skovbrug og derved kan betegnes som bæredygtigt træ. Alle materialer, der indeholder træ eller papir, kan FSC- og PEFC-certificeres. 

STARK har et certificeret bæredygtigt alternativ til stort set alle typer af træ-baserede byggematerialer. 99% af STARKS faste garanti- og basissortiment er i dag certificeret, og det gælder også 91% af STARKS kompetence-sortiment.

"Vores vigtigste opgave er at gøre varer tilgængelige for kunderne. Når vi køber ind, stiller vi en række faste krav og betingelser, men vi vælger som udgangspunkt det bæredygtige produkt", siger Kristian Fribo, Senior Sourcing Manager i STARK. 

Bæredygtige varer til dig 

Ved at vælge certificeret træ er du derudover med til at sikre:

  • Gode vilkår for skovmedarbejderne ved at sikre fair løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr
  • Vi sikrer også, at lokalsamfundene omkring skovene har glæde af certificerede skove, da ordningerne giver tilskud til eksempelvis skoler og vandforsyning
  • Derudover sikrer certificerede skove også levesteder for skovens planter og dyr – og bidrager derfor til bedre biodiversitet

STARK oplever generelt et stærkt stigende behov og ønske om flere bæredygtige varer fra vores kunder. 

Og vi ønsker at støtte denne udvikling i alle led af vores forretning, fordi det på så mange måder giver god mening – og fordi bæredygtigt træ er det mest CO2-neutrale byggemateriale.

 

Opdateret marts 2021