…

Her er dit hurtige indeklima-overblik

Over 50 procent af landets byggevirksomheder mener, at der generelt mangler viden om luftkvalitet i byggeriet. Vi har derfor samlet et hurtigt overblik, så du bliver bedre rustet til dit arbejde.

Hele 55 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen mener, at der generelt mangler viden om luftkvalitet i byggeriet.

Samtidig vurderer 53 procent, at behovet for at kunne vurdere og dokumentere indeklimaet bliver større i de kommende år. Det viser en undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Behov for mere viden og dokumentation

"Afgasning fra byggematerialer kan have store konsekvenser for indeklimaet, og en god luftkvalitet i bygningen er afgørende for oplevelsen af det færdige byggeri", siger seniorspecialist Thomas Witterseh fra Teknologisk Institut.

Han fortsætter:

"Viden om og dokumentation af indhold og afgivelse af stoffer fra byggematerialer bliver særligt vigtige, efterhånden som byggeriet begynder at bruge flere genanvendte materialer, så vi ikke risikerer at overføre skadelige stoffer fra gamle bygninger til nybyggeri".

Sådan tjekker du nemt dine byggematerialer

Ifølge BR18 må forureninger fra byggematerialer ikke påvirke bygningers indeklima, så der opstår risiko for personers sundhed eller komfortmæssige gener. 

For at gøre det så nemt som muligt for dig at vurdere dine byggematerialers påvirkning af indeklimaet i den færdige bygning, findes der i dag en række mærkningsordninger. Så kan du nøjes med at se på, om dine materialer er mærket og behøver ikke selv gennemgå en masse dokumentation.

Dansk Indeklima Mærkning er et godt eksempel. Det administreres af Teknologisk Institut og er en frivillig mærkningsordning for materialer med dokumentation for afgasningen. Mærket dokumenterer, at produkterne er ’til at være i stue med’.

Find dine byggematerialer hos STARK

Hos STARK finder du eksempelvis Dansk Indeklima Mærkning på samtlige RAW-malinger til indendørs brug, så du er sikker på at have indendørsmaling med minimal påvirkning af luftkvaliteten. 

Læs mere om kampen mod byggestøv og de forskellige mærkningsordninger, du kan finde i STARK.