…

Lys op på byggepladsen og undgå AT-sanktioner

Arbejdstilsynet kræver forsvarlig belysning på byggepladsen, så du kan arbejde sikkert. Vi giver dig chefkonsulentens tips, så du minimerer risikoen for påbud og bøder og undgår uheld.

Ifølge Arbejdstilsynet skal byggepladsens arbejdssteder, adgangs- og færdselsveje indrettes med tilstrækkelig og tilpasset belysning. Så kan også natarbejde foregå fuldt sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. På den måde mindsker du risikoen for fald- og snubleulykker, ligesom risikoen falder for påbud og bøder, hvis der kommer tilsyn.

Du kan læse mere om Arbejdstilsynets sanktionsmuligheder her.

Sørg for, at belysningen virker efter hensigten
”Når vi fører tilsyn, ser vi først og fremmest på, om den kunstige belysning fungerer efter hensigten. Der skal være tilstrækkelig belysning til, at du kan arbejde sikkert. Lyset må hverken være blændende eller generende,” siger chefkonsulent for bygge og anlæg, Kell Guldager Petersen, fra Arbejdstilsynet.

Hos STARK finder du et bredt kvalitetsudvalg af professionel arbejdsbelysning. Vi står altid klar med råd og vejledning, så vi sammen finder ud af, hvilken arbejdsbelysning der passer bedst til din opgave. Så kan du arbejde sikkert og effektivt, også i de mørke vintermåneder.

Undgå de løse ledninger
”Du skal sætte arbejdsbelysningen op, så løse ledninger ikke udgør en ulykkesrisiko. Det betyder ikke, at en tilledning ikke må føres i gulvniveau, hvis dette f.eks. er nødvendigt for, at du kan arbejde forsvarligt med loftsflader, paneler eller dørkarme. Men der må ikke være risiko for, at man snubler eller falder i løse ledninger,” siger Kell Guldager Petersen.

Hos STARK finder du bl.a. markedets førende LED-armaturer til byggepladsen, så du ikke kun får effektiv mobil arbejdsbelysning. Du sparer samtidig på udgifterne til strøm under byggeprocessen.

Bygherre skal sikre hensigtsmæssige tilslutningsmuligheder
”Bygherre har i forbindelse med belysningen ansvar for at sikre, at der etableres hensigtsmæssige tilslutningsmuligheder på byggepladsen. Så undgår du f.eks. at skulle trække lange forlængerledninger på tværs af adgangs- og færdselsveje osv.,” forklarer Kell Guldager Petersen.

Du kan læse hele Arbejdstilsynets bekendtgørelse om kravene til bygge- og anlægsarbejde her