…

Sådan mindsker du smerter hos dine ansatte

Februar 2020 

Smerter er en del af mange håndværkeres hverdag, viser en undersøgelse. Brug de bedste hjælpemidler på markedet, så du kan få glade og effektive medarbejdere. 

45 procent af håndværkerne oplever smerter flere gange om ugen. Og hele 12 procent føler sig begrænsede af smerter i deres arbejde. Det viser tal fra undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark’ fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Der er derfor god grund til, at du som arbejdsgiver har fokus på at mindske dine ansattes smerter på arbejdspladsen. Både for at få glade og effektive medarbejdere, men også for at overholde reglerne på området.

Du har nemlig pligt til at oplære dine ansatte og instruere dem i arbejdet. Derudover skal dine ansatte følge de regler, der er om sikkerhed og sundhed for det arbejde, de skal udføre.

Brug de bedste hjælpemidler til dine ansatte
Et godt råd er, at du har fokus på at planlægge arbejdet, så dårlige arbejdsstillinger minimeres:

  • Brug en dørløfter
  • Sæt hjul på værktøjskassen
  • Anvend en vogn til malerspanden 
  • Brug en sækkevogn til plader, fx en model, der kan køre på trapper
  • Overvej en forhøjet murerbalje 
  • Anvend en vinduesløfter drevet af boremaskinen

Find den bedste hjælp til at mindske smerter i din branche
Hos STARK kan du finde en lang række hjælpemidler, der kan hjælpe dine ansatte med at udføre deres arbejde på den mest hensigtsmæssige måde. Hvis du gerne vil finde tekniske hjælpemidler til netop din branche, kan du søge på bygergo.dk.

Få flere gode råd til til effektivt og sikkert arbejde og undgå rygskader. Kig forbi din nærmeste STARK, hvis du har brug for råd om, hvordan du kan mindske smerter hos dine ansatte.


Kilde: Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg (BFA BA)