…

Din guide til FSC®-mærkningen for bæredygtigt træ

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en international mærkningsordning. Mærkningen viser, at træet kommer fra bæredygtig skovdrift til gavn for både naturen og lokalsamfundet.

Mange byggematerialer og produkter til byggeriet stammer fra verdens skove. Når du vælger FSC-certificerede byggematerialer, er du dermed med til at motivere skovejere over hele verden til at drive deres skove bæredygtigt. Det betyder en grønnere fremtid for vores børn og børnebørn. 

Fakta om FSC-mærkningen

FSC-mærkningen er med til at sikre, at:

  • skoven drives bæredygtigt
  • en del af den samlede indtægt fra skoven bruges til at støtte lokalsamfundet 
  • skovarbejderne får en fair løn, sikkerhedsudstyr og andre sociale rettigheder 
  • truede dyre- og plantearter beskyttes. 

FSC-mærkningen i STARK

FSC-certificeringen kræver uddannelse og en omfattende dokumentation. FSC sikrer, at alle træprodukter med FSC-mærket, der sælges i STARKs forretninger, kan spores hele vejen tilbage til deres oprindelse. Helt fra træets oprindelsessted - til håndværkeren, der køber træet.

Du vil ofte ikke se et FSC-mærke på dine byggematerialer. I stedet kan du se, at varen opfylder FSCs krav ved, at der på hver varelinje på din faktura og følgeseddel står varens certificeringsstatus: FSC-100% eller FSC MIX 70%, samt STARKS FSC-certificeringsnummer. 

STARK Certificate registration code: NC-COC-012344.
STARK FSC License Code: FSC-C004720

Vidste du, at:

  • STARK har knap 10.000 FSC-certificerede varenumre?
  • STARK som den første byggemarkedskæde i Danmark blev FSC-certificeret allerede i 2008?
  • STARK er FSC-certificeret i samtlige forretninger i Danmark og Grønland?
  • STARKs medarbejdere bliver uddannet løbende i at rådgive og vejlede om certificerede produkter og materialer? Du kan blot spørge os til råds i din lokale STARK. 

Både offentlige og private bygherrer stiller i stigende grad krav om FSC-certificeret træ. Læs mere om, hvordan du får et forspring og vinder opgaven her