…

Er du oppe på mærkerne?

Undgå at fare vild i de mange mærkningsordninger for byggematerialer. Vi giver dig her et hurtigt overblik over de vigtigste af dem. Så står du godt rustet i din dialog med bygherre.

Mærkningsordninger for byggematerialer gør det lettere for dig som håndværker at vælge de materialer, som efterlever særlige krav til fx indeklima-påvirkning og bæredygtighed. Herunder får du en kort oversigt over de vigtigste mærkningsordninger, så du bliver godt klædt på til at rådgive bygherre om mulighederne for at vælge certificerede materialer.

FSC® og PEFC™
Inden for træ og træmaterialer viser FSC (Forest Stewardship Council®), at træet kommer fra bæredygtig skovdrift til gavn for både naturen og lokalsamfundet. Når du køber FSC-certificerede træprodukter hos STARK er du sikker på, at træet er skovet og forarbejdet under en række meget restriktive krav defineret af FSC International.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) er verdens førende skovcertificeringssystem og en uafhængig non-profit organisation, der fremmer bæredygtig skovdrift. Mærket viser, at træet eller træmaterialerne kan spores tilbage til bæredygtig skovdrift med fokus på beskyttelse af bl.a. jord og vand, dyre- og planteliv samt lokalsamfundet.

Som Danmarks første landsdækkende leverandør af træ og træmaterialer er STARK certificeret inden for både FSC og PEFC. Hos STARK finder du mere end 15.000 varenumre, som er FSC- eller PEFC-certificeret. Heriblandt har eksempelvis alle RAW lister, RAW døre samt karme FSC-certificering. 

…
…

Dansk Indeklimamærkning
Inden for malinger og andre materialer til indendørs brug viser Dansk Indeklimamærkning, at materialerne ’er til at være i stue med’. Når du anvender materialer med Dansk Indeklimamærkning, slipper både du selv og boligejeren for lugtgener og afgasning af skadelige stoffer i rummene.

I din nærmeste STARK kan du finde en lang række produkter med Dansk Indeklimamærkning, eksempelvis alle vores RAW-malinger til indendørs brug. Så er du sikker på, at dine løsninger bidrager til godt indeklima.

Du kan læse mere om Dansk Indeklimamærkning hos Teknologisk Institut, der administrerer ordningen.

…

Svanen og Blomsten
Svanemærket og EU-blomsten er Danmarks officielle miljømærker. De dokumenterer, at materialerne reducerer det miljømæssige aftryk hele vejen fra råvare til anvendelsen i det færdige byggeri. Det kan du læse mere om her.

…

Energimærkning af vinduer
For at gøre det nemt for dig at finde vinduer, der efterlever energikravene i BR18, har Dansk Vindues Verifikation og Energistyrelsen indført energimærkningsordningen for vinduer. Skalaen går fra A og til F, så du hurtigt og enkelt kan se på bogstavet, hvilke energimæssige egenskaber vinduet har.

Hos STARK finder du en lang række energimærkede kvalitetsvinduer fra førende producenter. Samtidig står vores vinduesspecialister altid klar til at rådgive dig om de rette produktvalg og materialekombinationer til din vinduesopgave. Så kommer du stærkt fra start og sikkert i mål.