…

Ny guide om farligt byggeaffald

Med den nye online guide fra Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald står du godt rustet til at håndtere farligt affald, fx når du renoverer. Så mindsker du risikoen under arbejdet. Du risikerer at udsætte helbredet for unødig risiko, hvis du håndterer PCB-, asbest- eller blyholdigt affald under byggearbejdet uden at tage de rette forholdsregler. Byggeriets Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB) har derfor lavet en ny online guide til dig, der er håndværker eller entreprenør.

Få hurtigt overblik over regler, krav og metoder
Med den nye online guide danner du dig nemt et hurtigt overblik og får genopfrisket regler, krav og metoder. Uanset om du står med mobilen eller tablet’en på byggepladsen eller sidder foran computeren på kontoret.

På den måde bliver du godt klædt på til at arbejde med nedrivning, ombygning eller renovering af ældre bygninger med risiko for farligt byggeaffald.

Sådan bruger du den nye affaldsguide
VHGBs nye online guide om farligt byggeaffald viser dig, hvordan du som entreprenør eller håndværker gør både før igangsætning af byggeriet, under selve opførelsen, samt efter at byggeriet er udført.

Du klikker dig ind på den fase af byggeprocessen, som er relevant i din situation. Så får du en komplet oversigt over regler, krav og metoder samt en tjekliste med alle de punkter, som du skal tage højde for.

Det gør det lettere for dig at sikre, at de rette forholdsregler bliver taget, når I planlægger og udfører arbejdet med håndtering af sundhedsskadeligt byggeaffald.

Ud over guiden til entreprenører og håndværkere kan du have brug for at læse guiden til rådgivere, hvis du er totalentreprenør på byggeopgaven.

Du finder her hele den nye VHGB-guide om håndtering af farligt byggeaffald.

STARK hjælper dig med renoveringen
Hos STARK over hele landet står vi altid klar til at hjælpe dig med et omfattende kvalitetsudvalg af professionelle løsninger samt rådgivning om de rette produktvalg og -kombinationer.

Eksempelvis kan du i din nærmeste STARK få gode råd om valg af arbejdsbeklædning, fodtøj og personlige værnemidler. Så kan vi sammen klæde firmaet på, så I arbejder effektivt og sikkert, når I renoverer ældre bygninger med risiko for skadelige stoffer.