…

Tænk bæredygtighed ind i din forretning

Siden den 1. januar 2016 har alle statens institutioner været forpligtet til kun at bruge og indkøbe bæredygtigt træ til deres byggerier. Hvis du dertil lægger, at 12% af landets kommuner og 40% af regionerne stiller samme krav, bliver det en rigtig god forretning for dig at have dokumentation for materialernes bæredygtighed, når du vil tage opgaver for det offentlige.

Tendensen i byggeriet er klar: Der er i de senere år kommet meget større fokus på bæredygtigt byggeri. Ikke bare det offentlige men også de private virksomheder ser i stigende grad efter bæredygtige alternativer i nye byggerier.

For dig som håndværker betyder det, at det kan være en rigtig god forretning at have styr på de bæredygtige muligheder der er på markedet. Her er FSC® mærket den mest udbredte ordning på markedet.

FSC er godkendt til certificerede bæredygtige byggerier som fx DGNB, LEED, BREAM og Svanen.

FSC er garanti for bæredygtighed
Når du vælger FSC certificerede produkter, kan du være helt sikker på, at skovhugsten, salget og bearbejdningen er foregået på en økonomisk, miljø- og samfundsmæssig bæredygtig måde.

FSC certificeringerne betyder, at vi kan følge træet fra skovhugst i lande som eksempelvis Chile, Peru og Brasilien, til det står på hylden i din lokale STARK.

Du kan læse mere om FSC certificeringen hos FSC Danmark.

Nem dokumentation for bæredygtighed
Alle STARK forretninger er certificeret inden for både FSC og PEFC. Vores medarbejdere bliver løbende uddannet i at rådgive om certificerede produkter, herunder hvilke krav der stilles fra DGNB, den offentlige indkøbsvejledning og Svanen.

Når du køber et certificeret produkt i STARK, vil det altid fremgå på ordresedlen. Du kan derfor let dokumentere, at du har handlet bæredygtige trævarer.

STARK har Danmarks største udvalg af certificeret træ
Vidste du, at STARK tilbyder landets største udvalg af bæredygtige byggematerialer. Og vi arbejder fortsat på at tilbyde dig endnu flere valgmuligheder inden for certificeret træ til dine byggeprojekter.

STARK har været FSC og PEFC certificeret siden 2008 (FSC® licenskode: FSC-C004720 - PEFC licenskode: NC-PEFC/COC-000078)