…

Sådan sikrer du dit hjem

Det er vigtigt at sikre dit hjem bedst muligt, så du undgår følelsen af at være usikker, når du ikke er hjemme.

Vi giver dig en række gode råd og tips til, hvordan du undgår ubudne gæster:

1. Se huset med tyvens øjne
Et godt råd til alle husejere er at prøve at betragte sit hus med en indbrudstyvs øjne. Når du bevidst ser efter svage punkter på dit hus, er det lettere, at gøre noget ved dem og dermed forebygge et indbrud. 

2.  Gem værdigenstande af vejen
Stil ikke designermøbler og -lamper eller andre dyre genstande, så de kan ses fra vejen.

3. Nabohjælp 
Noget af det vigtigste er nabohjælp. Det er simpelt, men vigtigt, at nogen holder øje med dit hus, når du ikke er hjemme. 

4. Ingen nøgle under måtten
Med et nøgleskab kan du nemt give naboen eller andre adgang til sommerhuset eller din bolig, når du ikke selv er hjemme. Nøgleskabet monteres på huset og åbnes med en firecifret kode, som du selv vælger og kan ændre efter behov.

5. Tjek vinduer
Det er en god idé at udstyre vinduer med en lås eller sikringsbeslag. Det er de færreste tyve, der ønsker at smadre ruden og tiltrække sig opmærksomhed. Sæt eventuelt også vindueslisterne fast med silikone eller envejsskruer, så ruden ikke kan pilles ud.

6. Skræm tyven væk ved døren
To låse på hoveddøren sammen med et klistermærke med Nabohjælp eller alarm og evt.et kamera eller en kamera-attrap signalerer effektiv sikring og får tyven til at søge et andet sted hen. 

7. Skjulte indgange
Husk også låsen på kælderdøren, som ofte ligger skjult, og dermed er et oplagt sted for tyven at gøre sin entré.

8. Få en sikkerhedsgodkendt lås 
På yderdøre bør du bruge godkendte låse med en suppleringslås, så tyven ikke kan komme ud af døren, når han er kravlet ind ad et vindue. Det sikrer du ved at vælge eksempelvis dobbeltcylindrede låse med 12 stifter, hvor du skal bruge nøgle på begge sider af døren. 

Eller som minimum bør du overveje at anskaffe dirkefri cylindre til alle døre. En anden mulighed er at vælge en elektronisk lås. Den fås til både hoved- og terrassedør og sikrer, at kun de personer, som kender koden, kan låse sig ind. 

9.  Undgå gentagne indbrud
 
Husk at fjerne alle nøgler, når du forlader huset.

10. Overvågning og alarmer– og husk at skilte med det
Med alarm undgår du at komme hjem til en ubehagelig overraskelse. For at sikre tryghed, når du ikke er hjemme, kan installering af overvågning og alarmsystem være et godt redskab. En alarm kan ligeledes være sat op, så du modtager en sms eller e-mail, hvis nogen mod forventning skulle befinde sig i boligen, og du har mulighed for selv at reagere eller for at få et vagtselskab til at tage sig af problemet.

11. Husk haven
Glem ikke at tjekke området omkring din bolig. Klip hække og buske, så tyven ikke kan skjule sig og sørg for, at udendørs belysning tænder ved bevægelse. Lad ikke udelamperne være tændt hele dagen, hvis du kommer sent hjem. Det giver tyven en indikation af, at du ikke er hjemme.

12. Lås skuret af
Vær sikker på, at der ikke er direkte adgang til værktøj eller andre redskaber, der kan bruges til at bryde ind med. Få stiger, havemaskiner og værktøj gemt eller fastgjort, så du ikke ufrivilligt giver tyven en hjælpende hånd.

13. DNA sporing
Med sporingsteknik, der benytter DNA får 100 % sporbarhed på dine ting og tyven får meget svært ved at omsætte dem. Det er vigtigt at skilte med, at du benytter DNA sporing i dit hjem for det har stor skræmmeeffekt.