…

Skybrud: Otte gode råd under og efter

Når skybruddet er over os og der står vand i kælder og kvist, skal skaderne begrænses! STARK giver dig otte nemme råd, der hjælper dig godt på vej.

1. Start med at begrænse skaderne, så meget du kan. Brug din pumpe eller køb eller lej en. STARK har alt du skal bruge, når du skal begrænse vandet og de skader det kan forvolde, som fx dykpumper, klar presenning eller en varmeblæser.

2. Hvis du skal ud at gå i vandet, så ifør dig gummistøvler eller waders. Gummihandsker er også et ”must”, da regnvandet ofte blandes med spildevand fra kloak eller toilet under et skybrud. 

3. Sørg for at redde alle de genstande, der ikke kan erstattes. Vigtige papir, fotos og alt, der har en høj affektionsværdi. Bred en klar presenning ud på et tørt område og læg våde genstande til tørre her. Hvis du har dyre møbler du gerne vil redde, kan du skaffe nogle europa-paller, og stille møblerne op på dem.

4. Ring til dit forsikringsselskab og anmeld din skade. De kan også vejlede dig, hvis du skal i kontakt med et bestemt skadeservicefirma.

5. Hvis du ikke kan komme igennem til forsikringen, kan du kontakte et skadeservicefirma eller en håndværker.

6. Gem alle kvitteringer på dine udgifter i forbindelse med skaden. Dit forsikringsselskab dækker en stor del af det – også evt. håndværkerassistance.

7. Når vandet er væk, skal der luftes ud! Bruger du i stedet en affugter, skal vinduer lukkes, og du må endelig ikke skrue op for varmen – det fremmer skimmelvækst i den våde bolig.

8. Dokumentér din skade med fotos og gem evt. ødelagte genstande til du får besøg af en taksator.

Kilde: Bolius.dk