…

Energirigtig renovering af boligen udefra

Facaden er den væsentligste del af boligens udseende og fremtoning. Den beskytter huset mod vind, vejr og andre miljøbelastninger. Husets facade kræver derfor både opmærksomhed og vedligeholdelse

Bygningsdele kan med tiden komme til at se gamle og nedslidte ud, og i nogle tilfælde opstår der direkte skader på facaden. Eventuelle skader på facaden kan have betydning for husets sundhed og dermed også for indemiljøet.

Hvad skal huset udtrykke?
Når facaden skal renoveres, er der mange muligheder og overvejelser, der skal tages i betragtning inden projektet påbegyndes. Det er vigtigt, at træffe den bygningsmæssige bedste løsning, og dine kunder står netop over for en stor beslutning. Her kan vi hjælpe dig, så du kan rådgive dine kunder bedst muligt.

Facaderenovering kan derfor gribes an på mange måder. Hvilken metode man vælger, afhænger helt af, hvilket udseende man ønsker at give facaden, ydermurenes konstruktion samt belastningen i form af vind og vejr på facaden.

De første overvejelser går dog oftest på udseendet og hvilken indvirkning facaden har på husets udtryk og den stil, man vil udtrykke.

For at opnå det mest optimale resultat, er det derfor vigtigt at få afstemt forventninger, ønsker, krav og behov inden den store ansigtsløftning af boligen sættes i gang.
…
…
Spar penge ved facadeisolering
En anden og meget væsentlig del af en facaderenovering er energispørgsmålet. Når facaden alligevel skal renoveres, er det oplagt at vurdere, om der også skal efterisoleres med en facadeisolering. På den måde, kan man spare både på energien tog varmeregningen.

En korrekt renovering af facaden betyder, at den kan holde i de næste 15-20 år. En løsning, der på lang sigt er rigtig god økonomi i.

Mulighederne og fordelene er mange
Der er mange forskellige facadeløsninger at vælge mellem, når huset skal have et helt nyt udtryk. Og her er der tale om meget mere end blot en ny farve.

En facaderenovering med isolering har blandt andet den fordel, at den er nemmere at udføre og minimerer antallet af kuldebroer. Det er ikke muligt at efterisolere indvendigt i huset og få så få kuldebroer. Derudover kan en facaderenovering også give huset et arkitektonisk løft og på den måde øge husets værdi.

Endnu en fordel ved facaderenovering er, at beboerne i huset ikke nødvendigvis berøres af arbejdet. Der er kun minimale gener forbundet med arbejdet og store fordele at hente både på kort og lang sigt.

En nedslidt og hullet facade kan umiddelbart virke håbløs at få pæn igen. Det er dog heldigvis muligt at renovere selv svært beskadigede facader, når man arbejder med de rigtige materialer.

STARK hjælper dig
Kom ind i STARK og lad os hjælpe dig med et overblik over de mange muligheder inden for facaderenovering og hvad de indebærer. 

Vi hjælper dig desuden til at blive klar til effektiv energirenovering og giver dig et overblik over bygningsreglementet, så du har helt styr på Erhvervs- og Byggestyrelsens regler inden projektet påbegyndes.