…

Slip for vandskader med ny vådrumsanvisning

Med SBi’s seneste anvisning om vådrum bliver du optimalt klædt på til at udføre badeværelser sikkert og effektivt – uanset om du renoverer eller bygger nyt. Så undgår du senere problemer med vandskader.

Forkert udførte vådrum kan give fugt- og vandskader, som hurtigt bliver meget dyre at udbedre. Tjek den seneste anvisning om vådrum fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi). Anvisningen har nr. 252 og beskriver de sikreste og mest effektive metoder til vådrumsarbejde. Så minimerer du risikoen for skader og opfylder samtidig kravene i bygningsreglementet.

Du kan få fat i anvisning nr. 252 om vådrum hos SBi. Derudover kan du læse BR18-kravene til vand- og afløbsinstallationer her.

Muligheder og krav
Renoverer du ældre badeværelser, får du ekstra hjælp i anvisningen om vådrum. Anvisningen rummer bl.a. illustrationer af ældre badeværelsers gulv- og vægkonstruktioner. Desuden angiver den en række principper for badeværelsesrenovering. Samtidig får du nye metoder til renovering i ældre etageejendomme, som ikke kan holde til støbning af nye massive betongulve.

Så kan du lettere vurdere, hvordan du bedst muligt griber opgaven an og opnår det mest optimale resultat.

Derudover er der en række krav til vådrum, som du skal følge fremover. Det gælder bl.a. lydforhold, tilgængelighed for handicappede og el-installationer.

Hjælp til kvalitetssikring
Vådrumsanvisningen giver dig desuden et bud på en tjekliste for vådrumsarbejdet. Så får du lettere ved at kvalitetssikre udførelsen og mindsker risikoen for utætheder, som kan føre til alvorlige vandskader.

”Der bør udarbejdes en tjekliste, som kan bruges ved projektering, projektgranskning og udførelse. I anvisningen kommer vi med et bud på, hvordan sådan en kan se ud, men tjeklisten skal selvfølgelig tilpasses det enkelte projekt”, siger seniorforsker Erik Brandt fra SBi, der er hovedforfatter på vådrumsanvisningen.

Husk, at du hos STARK i hele landet altid kan finde alle de løsninger, der kræves til din vådrumsopgave. Vi står klar med råd og vejledning, så vi sammen sikrer, at vådrumsprojektet udføres mest optimalt.