…

Arkitektens råd til 3 fejl du skal undgå

Skal du til at vælge nyt gulv? Indretningsarkitekten gør her opmærksom på 3 klassiske fejl, du skal undgår når du køber gulv. 

Fejl 1 – Gør som alle andre:
Mange gør som alle andre. De køber den gulvtype, som de har set hos venner eller naboer, og som de synes er pæn. Ofte kan de med et mere selvstændigt valg få et gulv, som passer meget bedre til deres bolig, deres rum og deres møbler.  

”Det handler om at turde tage nogle små chancer, og hvis du kan få gulvprøver med hjem, så er det jo gratis at eksperimentere. Det gælder også de gulvtyper, som du ikke umiddelbart synes passer til dit hjem,” siger arkitekten

Fejl 2 - Gulvprøver:
Mange gulvkøbere får gulvprøver med hjem, men bruger dem ikke optimalt. De lægger gulvprøven midt på deres eksisterende gulv eller op ad en væg. Det er mindst lige så vigtigt, at lægge dem op til de møbler, som kommer til at stå på det færdige gulv. 

”Når gulvprøverne ligger op ad møblerne i rummet, kan man se, om de får møblerne til at falde i med gulvet, eller om de fremhæver møblerne. Når det er konstateret, er der bare tilbage at vælge, om man ønsker det ene eller det andet,” fortæller vores adspurgte arkitekt

Fejl 3 – Ens gulve overalt:
Når der vælges nye gulve til et helt hus, vælger mange at lægge ens gulve i hele huset. Det kan være den rigtige løsning i nogle huse, men ifølge arkitekten, kan forskellige typer og materialer af gulve gøre rummene mere egnede til deres formål og give dem forskellig karakter.  

”Gulvet i køkkenet kan sagtens være sorte klinker, mens den tilstødende stue har olieret plankegulv. Det passer til formålene. Trægulvet giver ro og varme i stuen, mens det mørke og hårde klinkegulv passer til hverdagen med madlavning og masser af slitage i køkkenet. Holdt op mod hinanden passer de to gulve også rigtig godt sammen,” er det sidste råd, du får med fra arkitekten.