…

Et energirigtigt gulv

Vandbaseret gulvvarme med spånplader og varmeslanger er en energirigtig løsning, når gulvet skal renoveres. I STARK kan du få et Novopan klimagulv, som har åbenlyse energirigtige fordele.

Disse fordele fik Sabrina Lassen øje på, da hun sammen med sin tømrermester valgte et Novopan klimagulv til undergulv i forbindelse med en større ombygning af sit hus. Mere konkret handlede det om etablering af en helt ny overetage.

Idé

”Jeg renoverer huset efterhånden som jeg får råd, og er nu kommet så langt, at jeg har fået sat en hel ny overetage på huset. Jeg havde regnet med, at der skulle radiatorer på 1. sal, men da jeg fandt ud af, hvor meget plads de optager, faldt valget på gulvvarme, som jeg også har i stueetagen. Jeg synes, at det giver den mest behagelige og ensartede varme”, forklarer Sabrina Lassen.


Udførelse

Gennemtænkt gulvvarme-system
Et Novopan klimagulv er et modulært undergulvsystem til vandbaseret gulvvarme med spånplader, varmefordelingsplader og varmeslanger. Klimagulvet kan monteres på strøer eller bjælkelag og som svømmende undergulv direkte oven på et eksisterende gulv - og udgør dermed et stærkt alternativ til traditionelle gulvløsninger.

Gulvet reagerer hurtigt på ændrede rumtemperaturer, og justerer temperaturen efter solens varmestråler. Det giver en jævn overfladetemperatur på gulvet og dermed god komfort med fuldstændig ensartet varme i hele rummet. Det betyder bl.a., at temperaturen på gulvets varme vand kan sænkes 1-2 °C i forhold til andre løsninger. En markant fordel, der luner på varmebudgettet.

…
…

Opfølgning

Lunt og rart på ny overetage
Det var som sagt de energirigtige fordele, der fik Sabrina Lassen til at vælge et Novopan klimagulv, som undergulv i husets nye overetage. ”Sammen med min tømrer vurderede jeg løsningsmulighederne.

Han anbefalede at lægge klimagulv, fordi det er hurtigt og nemt at lægge,” siger Sabrina og fortsætter:

”Da vi skulle vælge løsning til de 80 m2 undergulv, var det afgørende, at spånplader, varmefordelingsplader og varmeslanger udgjorde et samlet system. Det var betryggende og dermed sikkert at lægge. Selve gulvet på overetagen er udført med store hårdttræsfliser, og hele løsningen lever til fulde op til mine forventninger.

Vi har nu en dejlig overetage med gulvvarme, der sikrer et ensartet og behageligt indeklima”.