…

Grillaften med god samvittighed

Hvorfor ikke tænke miljøet med, når du tænder op for gasgrillen på de lune sommeraftener? Når du vælger gas til din grill, kan du være med til at mindske CO2-udslippet og hjælpe miljøet, hvis du vælger Kosangas Light-flaskerne. 

Danmark skal være fri for fossile brændsler i 2050. Gennem de næste årtier, skal hele verden omstille sig fra fossile energikilder til brændstoffer baseret på genanvendelige råvarer. Det gælder også den LPG (Liquified Petroleum Gas), der leveres på flasker.

Hvilken gas får du i Kosangas Light-flasken?
Når du køber Kosangas Light, er du med til at spare miljøet for 38 procent CO2. Flasken indeholder den gas, du kender, men Kosan Gas investerer i certifikater på en mængde BioLPG svarende til 40 procent af flaskens indhold. Så kan du grille med god samvittighed.

BioLPG udleder betydeligt mindre CO2 ved fremstillingen end traditionelt LPG og sparer herved miljøet for 38 procent CO2-udledning - i forhold til fremstillingen af traditionel Kosangas. Reduktionen i CO2-udledningen sker alene i fremstillingsprocessen af BioLPG.

Værd at vide
LPG udleder mindre CO2 end andre fossile brændsler. BioLPG er endnu bedre. Definitionen på BioLPG er, at gassen stammer fra en biologisk kilde og ikke en fossil kilde. Produktionen af BioLPG reducerer CO2-udledningen med op til 95 procent i forhold til traditionel LPG-produktion.

LPG er et biprodukt fra produktion af biodiesel (HVO), som udvindes af restprodukter fra bæredygtige råvarer som animalsk fedt og vegetabilske olier. BioLPG’en indgår herefter i raffinaderiets produktionsproces.

Du kan købe Kosangas Light her på STARK.dk eller i din lokale STARK.