…

Terrasse i hårdttræ

Når du udfører terrasser i hårdttræ, bliver resultatet ekstra flot og holder i årtier. STARK guider dig til valg af det rigtige hårdttræ og udleverer en kasse med vareprøver, som gør det lettere at visualisere det færdige resultat med de forskellige træsorter.

Hårdttræ er hårdere end nåletræ og har et højt naturligt olieindhold. Derfor er hårdttræ meget holdbart og modstandsdygtigt over for insekter, fugt og svampeangreb. Terrassebrædder i hårdttræ fra STARK er klassificeret som klasse 2 eller bedre i henhold til holdbarhedsstandarden EN350-2. Så er du sikker på, at brædderne er vanskeligt nedbrydelige i det nordiske klima. 


Vælg den rigtige træsort
”Når du udfører en terrasse i hårdttræ, skal du overveje, hvilken træsort der passer bedst. Ofte er farvevalg det vigtigste for brugerne: uanset hvilken type du vælger, giver brædderne mulighed for spændende farvespil,” siger Jesper Egsmark, der er STARKs produktchef for træprodukter.
Vær dog opmærksom på at alt træ bliver gråt med tiden – også hårdttræ. Ønskes den oprindelige glød i træet bevaret, anbefales det at behandle med en pigmenteret hårdttræs olie.
Underkonstruktionen skal være stærk nok til at understøtte brædder i hårdttræ. Du får det stærkeste resultat med strøer i hårdttræ. Vælger du i stedet strøer i trykimprægneret træ, skal du være ekstra opmærksom på at sikre, at terrassebrædderne er monteret korrekt, da der kan være risiko for, at brædderne trækker skruerne op, når de giver sig på grund af vind og vejr.”

Hårdttræ til ethvert behov
Brædder i Sucupira, Ipé, Jatoba har en tykkelse på 21 mm, mens Cumaru fås i både 19 og 21 mm. Ipé, Sucupira og Jatoba har en helt glat profil, mens brædderne i Cumaru har en profil med en glat og en rillet side. Så er du sikker på at finde brædder, som passer til enhver terrasseopgave.

Byg bæredygtigt med STARK
Hos STARK får du fire forskellige slags hårdttræ, som er FSC-certificeret: Cumaru, Jatoba, Sucupira og Ipé. FSC står for Forest Stewardship Counsil, og organisationen arbejder for miljømæssig, social og økonomisk ansvarligt skovbrug. Så er du sikker på at bygge bæredygtigt.