…

Bliv hurtigt byggeklar med nye BR18-værktøjer

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Videncenter for energibesparelser i bygninger (VEB) har lavet nye BR18-værktøjer, der gør det nemmere for dig at få overblik over byggereglerne.

Det nye bygningsreglement BR18 har været gældende siden 1. juli i år og byder på flere ændringer i forhold til tidligere. Derfor har både SBi og VEB lavet nye værktøjer, som gør det nemmere for dig at få overblik over BR18 og hurtigt tjekke, hvilke krav du skal bygge efter.

Læs også her, hvad BR18 betyder for dig som håndværker.

SBi-anvisning forklarer og fortolker BR18

Den nye anvisning nr. 272 fra SBi er målrettet professionelle i byggeriet og følger samme kapitelstruktur som BR18. Den omhandler også de samme emner.

Samtidig forklarer og fortolker den nye anvisning reglerne i BR18, så du nemt og hurtigt kan se, hvad paragrafferne betyder, når de omsættes til byggeriets virkelighed ude på byggepladsen. Den giver dig bl.a. uddybende information fra relevante standarder, andre SBi-anvisninger og andet baggrundsmateriale.

Så kan du nemmere få overblik over reglerne og se, hvilke krav og regler der gælder for din byggeopgave – uanset om du fx skal efterisolere et loft, udskifte vinduer eller renovere et badeværelse.

Læs også om de nye brandkrav i BR18.

Online værktøjer og præsentationer til download

Derudover har VEB lavet flere værktøjer målrettet dig, der eksempelvis har behov for at kende energikravene i dit projekt. Et af værktøjerne er kvikguiden til energikravene i BR18, hvor du hurtigt kan slå op og tjekke kravene, afhængigt af om du laver nybyggeri, ombygning, tilbygning, udskiftning, reparation eller ændret anvendelse af bygningsdelen.

På hjemmesiden for VEB finder du også et overskueligt BR18-værktøj, der samler alle krav til ombygning af enfamilieshuse, så du nemt kan slå din konkrete opgave op og se, hvilke regler der gælder.

Endelig har VEB bl.a. lagt en komplet præsentation ud på hjemmesiden, som du kan downloade og bruge, hvis du skal forklare energikravene i dit firma – eller bare har brug for lige at tjekke op på reglerne.

STARK hjælper dig med at blive byggeklar

Hos STARK over hele landet står vi altid klar med rådgivning om materialekombinationer og produkter, så du har det bedste udgangspunkt for at opfylde kravene i bygningsreglementet, og så du kan være sikker på at aflevere den rette kvalitet til bygherre og rådgiver.

Du finder samtidig et omfattende kvalitetsudvalg af byggematerialer, så du effektivt udfører alt fra damp- og vindspærrer til undertag, som lever op til kravene.