…

Er du helt klar til trykprøvning?

Allerede fra 2020 ventes samtlige nybyggerier at skulle trykprøves, før bygningen kan godkendes, og opgaven er afsluttet. Vi guider dig til, hvordan du undgår utætheder og dyre udbedringer.

I dag er det kun 10 pct. af de nye huse, der skal trykprøves.  Men med det kommende bygningsreglement for 2020 ventes det, at det nuværende krav udvides til at omfatte samtlige nybyggerier. Så bliver det endnu vigtigere for dig at sikre, at bygningens klimaskærm lever op til tæthedskravene. For hvis huset ikke er blevet tilstrækkeligt tæt, kan det betyde en stor udskrivning i udbedringer bagefter.

Utætheder kan koste dyrt på bundlinjen
Byggebranchen har allerede set eksempler på firmaer, som har fået revet gulvtæppet væk under sig på grund af de ekstra omkostninger, en utæthed kan give. Fx kan der hurtigt opstå fugtproblemer og skimmel, som er dyrt at få bugt med.

Ifølge faglærer Johnny Lundgreen fra Roskilde Tekniske Skole er det derfor vigtigt, at du vælger de rette løsninger fra starten:

”Konstruktioner som dampspærrer, vindspærrer og undertag er i dag nogle af bygningens absolut vigtigste, men er også blevet utroligt komplicerede at udføre. Derfor er det endnu vigtigere end før, at man vælger de rette løsninger og bl.a. sikrer sig, at delene spiller rigtigt sammen,” forklarer Johnny Lundgreen.

Få markedets stærkeste garanti på dine løsninger
Hos din nærmeste STARK finder du bl.a. de bredt anerkendte RAW systemer inden for dampspærrer, vindspærrer og undertage, så du får lettere ved at bygge effektivt og sikkert fra starten.

Eksempelvis får du med RAW dampspærrer markedets stærkeste garanti på 30 år på det samlede system.

Derudover står vi klar i samtlige forretninger med uddannede klimaskærmsrådgivere. Så er du sikker på at finde professionel rådgivning om de løsninger, der hjælper dig til at bygge mest effektivt og sikkert.

Du kan desuden forhøre dig i din nærmeste STARK om mulighederne for at komme på Mestermøde og lære mere om tæthedskrav og klimaskærmsløsninger. På den måde kommer du på forkant og bliver stærkere klædt på til opgaverne.