…

Klar til julefrokost? Her er skattereglerne

Undgå at komme uforvarende i klemme hos SKAT oven på julefrokosten med firmaet. Vi guider dig gennem reglerne, så du slipper for at vågne op til uventede økonomiske tømmermænd. December er traditionen tro måneden, hvor de fleste firmaer inviterer de ansatte til julefrokost med alt betalt. Men hvilke krav og regler gælder der, for at julefrokosten ikke udløser beskatning af dig som medarbejder? Her får du et hurtigt overblik, så du undgår ubehagelige overraskelser fra SKAT, når festen er forbi.

Sådan holder du julefrokost inden for rammerne
En julefrokost med firmaet er som udgangspunkt skattefri for dig som medarbejder, når den har et rimeligt omfang og varighed. SKAT vurderer her bl.a., om der er tale om en enkeltstående begivenhed, hvor længe festen varer, og om det kun er ansatte, der inviteres. Omvendt lægger SKAT som udgangspunkt ikke vægt på, hvor dyr festen er.

Det betyder, at du som ansat uden risiko for skattesmæk kan deltage i en firmajulefrokost, der afholdes på firmaets adresse eller ude i byen med middag, musik og evt. mulighed for en enkelt overnatning. Det vil også være inden for de skattefri rammer, hvis firmaet fx lejer en bus og samler de ansatte op inden festen.

Udlandsture kan koste skattesmæk
Til gengæld vil det som udgangspunkt ikke være skattefrit for dig som medarbejder, hvis firmajulefesten afholdes som en weekendtur til udlandet med flere overnatninger.

Et eksempel er en virksomhed, der inviterer medarbejderne på forlænget weekend i London med mulighed for jule-shopping m.m. Her vurderer SKAT, at firmaet betaler for en privat rejse, og i så fald vil du som medarbejder blive beskattet af rejsens værdi.

Hos SKAT kan du læse mere om beskatning af julefrokoster.

STARK hjælper dig godt gennem julen
I din lokale STARK-forretning står vi altid klar med løsninger og rådgivning om produktkombinationer, der gør din arbejdsdag lettere. Du kan fx kigge forbi og hente inspiration til årets julegaver, uanset om de er til familien, vennerne, kollegerne eller medarbejderne.