…

Dit hurtige overblik over BR18-brandkrav

Pr. 1. juli 2018 trådte nye brandkrav i kraft i BR18. Få et hurtigt overblik over kravene og undgå at blive fanget på det forkerte ben.

Med det senest opdaterede bygningsreglement BR18 blev der bl.a. indført nye krav om brandsikring pr. 1. juli 2018. Ændringen betyder først og fremmest, at den velkendte ”Eksempelsamling om brandsikring af byggeri” erstattes af en række mere specifikke vejledninger.


Sådan indfrier du brandkravene efter 1. juli 2018
Efter 1. juli 2018 kan der kun søges byggetilladelse efter BR18. Det betyder i forhold til brandkrav, at du bl.a. fremover kan dokumentere bygningens brandsikkerhed via de nye mere specifikke vejledninger.

Eksempelvis har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen allerede nu udarbejdet vejledningen om præaccepterede løsninger til brandsikring af enfamilieshuse. Så kan du nemt tjekke op på de tilstrækkelige tiltag, så du får nemmere ved at sikre og dokumentere brandsikkerheden, når du skal projektere enfamilieshuse.

Du kan på bygningsreglementet.dk kap. 5 (§§82-158) læse meget mere om de nye brandkrav og de nye specifikke vejledninger, der skal gøre sagsbehandlingen mere ensartet på tværs af landets kommuner. 

STARK hjælper dig til at indfri kravene
Uanset hvilken type byggeri du som håndværker skal opføre og evt. projektere, får du i nærmeste STARK altid professionel rådgivning om de rette produkter og materialekombinationer til opgaven. Du finder samtidig et omfattende udvalg af kvalitetsmaterialer, så du fx effektivt udfører brandsikre byggeløsninger fra kælder til kvist.