…

Er du klar til uanmeldte besøg fra Arbejdstilsynet?

Arbejdstilsynet indførte i 2017 uanmeldte besøg på landets byggepladser. Hvad betyder det for dig? Få hurtigt overblik her, så du undgår bøder og sanktioner.

Ved sin landsdækkende byggepladsaktion i september gav Arbejdstilsynet 39 reaktioner på manglende sikring mod ned- eller gennemstyrtning. Desuden blev der givet 29 strakspåbud for manglende sikring mod fald og snublen.

Samtidig viser tallene, at byggeriet generelt har dobbelt så mange ulykker pr. ansat som andre brancher. Derfor indfører Arbejdstilsynet en ny tilsynsmetode, som skal bidrage til større byggepladssikkerhed og reducere risikoen for skader og ulykker.

Sådan fungerer tilsynet efter 1. november 2017
Den nye tilsynsmetode betyder, at Arbejdstilsynet oftere vil komme uanmeldt på besøg. Arbejdstilsynet vil også i højere grad have fokus på forebyggelse af ulykker og skader, når de kigger forbi.

Tilsynene bliver desuden tilrettelagt ud fra den viden, som Arbejdstilsynet har om byggepladserne. Det gælder fx tal for byggepladsanmeldelser, klager eller alvorlige arbejdsulykker.

Derudover kigger tilsynet både på de arbejdsmiljømæssige rammer, som byggeledelsen og bygherre står for, samt arbejdsmiljøet i den enkelte virksomhed på byggepladsen.

Arbejdstilsynet vil også prioritere dialogen med byggeledelse, bygherre og virksomhederne markant højere i forhold til planlægning og samarbejde for at reducere ulykkesrisici og nedslidning.

Få hurtigt overblik over sikkerhedskrav
Vi har nedenfor samlet en række sikkerhedstips, så du får hurtigt overblik og nemmere undgår bøder og sanktioner, hvis Arbejdstilsynet kigger uanmeldt forbi på byggepladsen:

Arbejd sikkert på stilladset – uanset om du bruger rullestilladser, bukkestilladser eller systemstilladser.

Undgå snublen og faldulykker – læs mere her.

Sådan undgår du at overbelaste ryggen.

Håndtér de farlige stoffer effektivt og sikkert.

STARK hjælper dig til sikkert byggeri
Hos STARK i hele landet står vi altid klar med kvalitetsløsninger og professionel rådgivning om de rette materialer og produktkombinationer, så du optimerer dit arbejdsmiljø og kommer sikkert i mål med opgaverne. Kig forbi og hør mere i din nærmeste STARK.