…

6 malertips, der gør en forskel

Få vores bedste malertips, der gør dit malerarbejde nemmere og hurtigere, og gør resultatet flottere. Se, hvordan du gør i videoen nederst på siden.

1. AFFNUG MALERRULLEN
Nye malerruller kan godt afgive løst fnuller, som ødelægger de flotte nye flader du maler. Derfor er det en god idé at affnugge dine nye malerruller før du maler med dem. Det gøres nemt og hurtig ved at køre malerrullen op og ned af et langt stykke malertape.

2. SPAR TID PÅ RENGØRING
Det kan godt være lidt af en tidsrøver at få ryddet op efter du har malet. Man bruger ofte en masse vand på at få rengjort alt værktøjet. En anbefaling er derfor at bruge en pose hen over malerspand eller -bakke. Husk at tape den fast med malertape, så den bliver hvor den skal, mens du arbejder med malerrullen. Når du er færdig med at male, hælder du evt. overskydende maling tilbage i spanden og smider posen ud – på den måde kan du nøjes med at vaske malerrullen og håndtaget. 

3. FORDEL MALINGEN
Når du maler større flader er det vigtigt, at du tager et lille stykke af gangen – ca. 1 kvm. Mæt rullen godt med maling og fordel malingen i et jævnt lagt. Træk så rullen i lige baner, oppefra og ned. På den måde opnår du det mest jævne og ensartede resultat

4. SPARTLING AF SMÅHULLER
Har du en væg med struktur i overfladen som fx savsmuldstape eller lignende, anbefaler vi, at du lapper hullerne uden spartel. Lav en relativ tyk blanding af spartelmassen og form en lille kugle der svarer til hullets størrelse. Tryk/dup spartelmassen ind i hullet med en finger – på den måde undgår glatte flader fra spartlen, der ødelægger strukturen på væggen. Slib let hvis du finder det nødvendigt, inden du maler.

5. SÅDAN FUGER DU
Når du fornyer dine vægge, er det vigtig at huske samlingen mellem væg og panel. Det er nemlig super flot når panelet slutter helt tæt til væggen. Læg fugemassen mellem panelet og væggen og glat fugen ud med en finger. Brug evt. en fugtig klud. Det er en fordel at fuge panelerne før du maler - på den måde kan du trække malingen helt ned til panelet.

6. KLARGØR NY PENSEL
Nyt værktøj er altid lækkert, også når det kommer til pensler. Inden du går i gang med at bruge en ny pensel er det en god idé at gøre den våd, og efterfølgende ryste vandet af igen. På den måde fjerner du løse hår, og penslen er nu klar til at optage maling.

 

                                                                                                                                                                              Kilde: Dyrup