…

Årets farve i 2019 - en populær grøn, der hitter i boligtrenden

Hvilke farver sætter sit præg på boligtrenden i det nye år? Det har vi spurgt Dyrup om og præsenterer her Årets Farve 2019.

Ligesom i 2018, er Årets Farve 2019 i den mørke og mættede ende af farveskalaen. Farven hedder Quiet Clearing og er en dyb mørkegrøn farve, der tager sig flot ud i forskellige rum - både på vægge og møbler. Årets farve passer nemlig til det hele i indretningen. 

Alt efter hvilke stilarter og farver den mørkegrønne farve sammensættes med, kan du opnå meget forskellige udtryk – lige fra afdæmpet elegance til livsbekræftende mod. Farven giver en sofistikeret markant kontrast til hvide lofter og paneler, men den spiller også flot sammen med fx en varm ravfarve eller en dyb rød.

Den mørkegrønne farve er meget trendy, og vi garanterer, at du støder på Årets Farve 2019 mange gange i løbet af året.
 

En følelse af ro og harmoni

Man siger, at grøn er godt for øjet og har en dæmpende og rolig effekt på os mennesker, idet den giver de fleste associationer til naturen. Vi forbinder den samtidig også med ungdommelighed, håb og starten på noget nyt.

Med Årets Farve 2019 kan du tage et lille stykke af den beroligende natur med dig indenfor. Grøn er ideel, når du skal indrette med farver, da vi er vant til at se den overalt, samtidig med at det er en passiv og rolig farve. 

Netop derfor bringer farven ro til det rum, den bruges i. Quiet Clearing er en oplagt farve at anvende i soveværelset eller i andre rum, hvor der skal være en dæmpet stemning.

Faktisk er Årets Farve 2019 måske særlig anvendelig i soveværelset. En grøn flade er nemlig god for trætte øjne, og den virker dejligt beroligende og skaber balance. 
 

Indret med grøn

Det er ikke kun på vægge, du kommer til at støde på den mørkegrønne farve i 2019, men også på vamsede velourmøbler, reoler, borde og stole. For slet ikke at tale om de store grafiske planter, vi også i højere grad inviterer indenfor i boligen.

Hvis du godt kan lide at indrette med kontraster, skal du bruge f.eks. ravgul eller magenta med den mørkegrønne farve. Årets Farve går godt sammen med mange forskellige farver i indretningen. 

Mørkegrøn er en af mange trendfarver i 2019

Ud over den smukke mørkegrønne farve har Dyrup udviklet en palet af 23 andre lækre trendfarver til 2019. Danskere ynder at gøre hjemmet personligt, og det kan netop gøres med nye farver på vægge og møbler. 

Hvis det bliver for meget med Årets Farve 2019 på en hel væg, kan du også gøre den til en del af indretningen med fx skåle og puder i den flotte mørkegrønne farve. Årets Farve, Quiet Clearing, er en del af paletten af farvetrends i 2019. Her finder du både farver, der er støvede og mørke ligesom den mørkegrønne samt lyse støvede farver. Det er en hel palet af farver, du kan bruge i alle hjemmets rum. I det hele taget dikterer boligtrenden i 2019 fortsat kulør på både vægge og indbo. Mange af de nye farver er netop meget markante og kulørte og vil kunne skabe en stor visuel og stilmæssig forandring i dit hjem.

Kig forbi din lokale STARK-forretning og få gode råd om dit næste maleprojekt og en farveprøve på Årets Farve.  

                                                                                                                                                                              Kilde: Dyrup