…

Undgå blærer når du maler udvendigt træværk

Mange oplever blæredannelse på udvendigt træværk efter endt malearbejde. Nyt BYG-ERFA erfaringsblad klæder dig på til arbejdet, så du mindsker risikoen og får et flot resultat.

Nogle gange kan der opstå blærer i malingen på udvendigt træværk, selv om malearbejdet udføres professionelt efter alle krav og regler. Blærerne opstår især på ældre træværk, der er behandlet flere gange.

Fonden BYG-ERFA har derfor udgivet et nyt erfaringsblad om blæredannelse, der giver dig hurtigt overblik over den nyeste viden og praktiske erfaringer på området. På den måde kan du mindske risikoen for blærer på boligejerens træværk og øger sandsynligheden for at opnå et flot og langtidsholdbart resultat.

Sådan opstår blærer i malingen

”Når træværk vedligeholdes, sker det af og til, at der opstår store blærer i malingen. Problemet opstår oftest på fx døre og vinduer, der vender mod syd og især på mørke overflader,” forklarer BYG-ERFA.

Ifølge det nye erfaringsblad skyldes blærerne en kombination af dårlig vedhæftning af malingen på underlaget samt trykspændinger i malingfilmen.

Du kan derfor reducere risikoen for blæredannelse ved at være ekstra omhyggelig med bl.a. afrensning af gamle malingrester, før du påfører ny maling.

Du kan læse hele det nye BYG-ERFA-erfaringsblad her.

Husk også, at boligejeren hele 2018 kan få håndværkerfradrag for professionelt udvendigt malearbejde på døre, vinduer og facader. 

STARK hjælper dig til den rette produktkombination

Hos STARK over hele landet står vi altid klar til at hjælpe dig med professionelle kvalitetsløsninger og rådgivning om de rigtige kombinationer af materialer til opgaven. Kig forbi og hør eksempelvis mere om vores effektive løsninger til udvendigt malearbejde fra bl.a. Raptor og RAW. Så er du sikker på at komme stærkt fra start og sikkert i mål med opgaven.