…

5 stærke tips til indbrudssikker varebil

Antallet af indbrud i varebiler stiger, og det øger behovet for effektive løsninger, der kommer tyvene i forkøbet. Vi giver dig 5 stærke sikringstips.

 
Alene fra 2016 til 2017 er antallet af anmeldelser af indbrud i varebiler steget med 35 procent. Det viser tal fra Rigspolitiet ifølge brancheorganisationen Tekniq. Og tendensen ser ud til at fortsætte i 2018 med flere eksempler på indbrud, der allerede har kostet dyrt i bl.a. nedetid og anskaffelse af nyt materiel og udstyr. 

- Det er specielt varebiler, hvor varerummet kan åbnes fra førerkabinen, der er udsatte for indbrud. Derfor er det særligt førere af denne type biler, der skal være opmærksomme på at sikre sig mod indbrud, skriver brancheorganisationen Dansk Byggeri om tendensen lige nu.

Sådan kommer du tyven i forkøbet

Herunder får du en håndfuld gode råd om indbrudssikring fra Dansk Byggeri, så du mindsker risikoen for at komme ud til en ødelagt firmabil med et tømt varerum:

1. Først og fremmest kan du sætte spejlfilm på varebilens sideruder. På den måde forhindrer du tyven i at kigge ind og blive fristet af dine dyre værktøjer og andet udstyr, som hurtigt kan omsættes. 

2. Du kan også deaktivere knappen i førerkabinen, der låser døren til varerummet op. Så gør du det langt mere besværligt for tyven at få adgang. 

3. Derudover kan du sætte en hængelås på sidedøren, så det bliver endnu vanskeligere at bryde ind i varebilen. 

4. Sørg også for at montere en spærre på anhængertrækket, som forhindrer bagdørene i at åbne. Det gør adgangen til varerummet endnu vanskeligere for en tyv. 

5. Endelig kan du mærke dit værktøj og udstyr med DNA spray, som gør, at politiet let kan spore det tilbage til dig, hvis uheldet sker, og tyven forsøger at omsætte det. 

Læs flere stærke tips til, hvordan du undgår tyveri fra din varebil. 

Du kan også her læse mere om, hvordan du nemt og helt lovligt kan bruge firmaets varebil på gule plader til private ærinder.