…

Få overblik over vådrum, VVS og vand

Opdateret februar 2020 

Undgå at komme i klemme i krav til vådrum, VVS- og vand-installationer. SBi-anvisning giver dig overblik, så du lettere kommer i mål med den rette kvalitet.

Det kan hurtigt føre til omfattende og dyre vandskader, hvis vådrum, afløb og andre vand- og VVS-installationer ikke udføres efter reglerne. Derfor har Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) sammenfattet alle kravene i en enkel og kortfattet anvisning, SBi-anvisning nr. 265.

Find svar på de fleste udfordringer

SBi-anvisningen gælder både for vådrum, VVS- og vand-installationer i nye enfamilieshuse. Den samler viden og eksempler fra syv tidligere SBi-anvisninger i en oversigt på 118 sider.

Så kan du hurtigere få et samlet overblik over de gældende krav og undgår at bruge unødig tid på at sætte dig ind i reglerne. Samtidig får du nemmere ved at bygge i den rigtige kvalitet.

”Løsningerne i anvisningen er udvalgt ud fra, hvor almindelige de er i enfamiliehuse. Som projekterende eller udførende vil du altså kunne finde svar på de fleste udfordringer, du støder på, når du skal etablere vådrum, vand og afløb i nye enfamiliehuse,” skriver SBI om anvisningen.

Alle løsninger i anvisningen indfrier de gældende krav i BR15 samt afløbsnormen og vandnormen.

Undgå utætheder i vådrummet

I SBi-anvisningen finder du detaljerede eksempler på, hvordan du kan udføre gulv- og vægkonstruktioner i vådrum, så du opfylder alle krav.

Du kan bl.a. se, hvordan du opnår vandtæthed i belægninger og samlinger samt ved rørgennemføringer. Så minimerer du risikoen for senere skader på grund af utætheder.

Bliv klædt på til installationsarbejdet

Derudover forklarer SBi-anvisningen, hvordan du projekterer og udfører installationer til VVS og vand. Du kan bl.a. se eksempler på anlæg for varmtvandsproduktion og lokal afledning af regnvand (LAR) i forbindelse med klimasikring. 

Husk, at boligejeren kan bruge sit håndværkerfradrag, når du udfører klimasikring.

Du finder hele den nye SBi-anvisning nr. 265 her.

STARK hjælper dig med vådrum, vand og VVS

I din lokale STARK-forretning står vi klar til at hjælpe dig godt fra start og sikkert i mål med din vådrums- eller installationsopgave.

Du finder altid et omfattende kvalitetsudvalg af professionelle løsninger til opgaven, ligesom vi kan rådgive og vejlede dig om produktvalg og kombinationer af materialer.

Kig ind og hør mere om, hvordan vi sammen finder den optimale løsning.