…

Mørtelguide for murere

Med guiden fra Nordisk Forum for Bygningskalk får du hurtigt overblik over mørteltyperne, så du kommer stærkt fra start med murerarbejdet på byggepladsen.

Kan du dine mørtler til fingerspidserne, og er du på stående fod i stand til at skitsere forskellene på bl.a. kalk, hydraulisk mørtel, cement og vådmørtel?
 

Ellers er der hjælp at hente i et kort opslagsværk fra Nordisk Forum for Bygningskalk. Mørtelguiden er lavet for at mindske risikoen for forvirring på byggepladsen og giver dig overblik, så du er godt klædt på til arbejdet.

Tjek hurtigt mørteltyper, egenskaber og anvendelse

I den mørtelguiden får du en hurtig introduktion til, hvad de gængse mørteltyper til murerarbejde laves af, og hvordan de fremstilles.

Samtidig kan du se en oversigt over, hvilke opgavetyper den enkelte mørtel bedst anvendes til, og hvad du skal være særligt opmærksom på. Så kan du nemmere vurdere fra opgave til opgave, hvad der passer bedst.

Endelig kan du i tabellerne hurtigt selv tjekke, hvilke tekniske egenskaber den enkelte mørteltype har. Det gør det enklere for dig at sammenligne egenskaber som fx trykstyrke, bearbejdelighed og vedhæftning på tværs af mørteltyper og finde den optimale type til opgaven.

Ud over Nordisk Forum for Bygningskalk, der har mørtelguiden liggende på sin hjemmeside, har DTU-BYG, TI-Murværk, Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Bygningskultur Danmark bidraget med viden til guiden. Husk også at læse vores murermestertips til effektivt fugtstop på facaden.