…

Gammelt guld eller giftigt affald?

Det nye gratis Digitalt Materialeatlas giver dig hurtigt overblik over muligheder og risici i dit byggeaffald. Så kan du nemt tjekke, om noget af det fx kan have salgsværdi eller indeholde miljøfarlige stoffer.

Der er et stort potentiale for genbrug og genanvendelse af en lang række byggematerialer, og nogle af dem kan eksempelvis have salgsværdi. Samtidig er der risiko for farlige stoffer i visse ældre materialer, som kræver, at du tager de nødvendige forholdsregler.  

Få et hurtigt fingerpeg på din mobil
Med det nye gratis "Digitalt Materialeatlas" får du et hurtigt fingerpeg om, hvad dit byggeaffald gemmer på – uanset om du bruger mobil, tablet, laptop eller den stationære computer på kontoret. På den måde har du altid oplysningerne lige ved hånden, og kan tilgå dem, når og hvordan det passer bedst ind i din arbejdsdag.

Det gør, at du lettere kan planlægge, hvordan du skal håndtere dit affald og på den måde sparer tid og ressourcer. Bl.a. kan du tjekke, om der er risiko for miljø- eller sundhedsskadelige stoffer, så du får nemmere ved at overholde miljøkravene.

- Lad os fx forestille os en tagrenovering, hvor der indgår forskellige bygningsdele som tagvinduer, inddækninger, tagpap og meget mere. Her vil atlasset kunne hjælpe med anbefalinger af, hvordan de forskellige bygningsdele skal håndteres i forhold til genbrug og genanvendelse. Når det er nemt at overholde miljøreglerne, så er sandsynligheden for overholdelse også til stede, forklarer miljøkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Nem søgning giver overblik med det samme
Digitalt Materialeatlas er lavet, så du nemt kan søge præcist de materialer frem, som du står med, når du fx renoverer etageejendomme, erhvervsbyggerier eller parcelhuse.

Du kan bl.a. vælge at søge på bygningsdel (tagkonstruktion, loft og etageadskillelse, gulv m.m.) og få en liste over materialerne. Så kan du se, om de kan genanvendes eller evt. kræver særlige forholdsregler på grund af asbest, PCB eller andre farlige stoffer. Det giver dig hurtigt overblik over de muligheder og risici, du skal tage højde for. 

Du finder Digitalt Materialeatlas hos Videncenter for Håndtering og Genbrug af Byggeaffald.

STARK hjælper dig til effektive arbejdsdage
Hos STARK over hele landet står vi altid klar til at styrke din arbejdsdag med kvalitetsløsninger og rådgivning om de optimale materialekombinationer til din opgave.

Du kan fx også få en container- eller værkstedsløsning til din byggeplads, så I altid har samlet jeres vigtigste materialer lige ved hånden og ikke går i stå på grund af materialemangel.

Kig forbi og hør mere om, hvordan vi som professionel partner kan være med til at effektivisere og understøtte din daglige forretning.