…

Tips til EL-værktøj

Med effektiv håndtering af el-værktøjet sparer du arbejdstid, reducerer svind og gør et endnu mere professionelt indtryk ude hos kunderne. Det fortæller fagvikarbureauet Viktech.

Med hundredvis af medarbejdere konstant ude på opgave hos kunder i hele Danmark er effektiv håndtering af el-værktøjet helt afgørende for Viktechs forretning. Vikarfirmaet udlejer faglærte håndværkere inden for fagene tømrer, murer, vvs’er, elektriker, maler, smed, svejser og maskinfører til entreprenørfirmaer, som akut mangler hænder. Her får du Viktechs tips til, hvordan du administrerer dit el-værktøj mest effektivt:

1. Vær obs på garantien 
”Du sparer dig selv for mange unødvendige udgifter til nyindkøb ved at få en ordentlig garanti på dit el-værktøj fra starten. Vi køber udelukkende el-værktøj fra Bosch via STARK, fordi vi får 3 års garanti. Går en af vores gipsskruemaskiner fx i stykker efter kun 2 år, kan vi returnere den og få den erstattet af en helt ny,” siger Christian Jepsen, der er Viktechs fagkonsulent for Midtjylland. 

2. Giv hver mand personligt el-værktøj
”Når hver mand får sit eget el-værktøj, som han personligt kvitterer for ved afhentning og indlevering, reducerer du svind, som ellers kan blive dyrt i længden. Samtidig passer folkene bedre på el-værktøjet, når de selv har ansvaret for det, så du mindsker slitage og forlænger holdbarheden. Den ekstra udgift i indkøb, som det koster at give hver mand sit eget el-værktøj, tjener sig derfor hjem på den lange bane,” fortæller Christian Jepsen.   

3. Udskift løbende dit el-værktøj 
”Det gør et seriøst og professionelt indtryk på kunderne, når du møder op med el-værktøj i en god kvalitet, som ikke ser slidt og gammelt ud. Derfor udskifter vi løbende. Af samme grund møder vores folk også altid op i nyt og renvasket arbejdstøj. Den slags små signaler om kvaliteten af folkene og deres arbejde er afgørende for, om dine kunder vender tilbage til dig næste gang, de har en opgave,” understreger Christian Jepsen.  

4. Brug batterier frem for ledninger 

”Vi køber udelukkende batteridrevet el-værktøj, for det er langt mere effektivt end at  gå og trække ledninger på byggepladsen. Du sparer masser af spildtid til gavn for både kunderne og dig selv. Med batteridrevet el-værktøj mindsker du samtidig risikoen for, at folk falder på grund af løse ledninger fx på et tag eller stillads,” forklarer Christian Jepsen.