…

Hold på varmen og nyd den friske luft

Normalt fører ventilation til varmetab, men ikke med VELUX Smart Ventilation. Enheden til varmegenvinding opfanger varmen og hjælper med at reducere den samlede varmeregning.

Vidste du, at vi i dag opholder os cirka 90 % af tiden indendørs? Også selvom de fleste af os elsker naturen, spiller fodbold eller går lange ture. Det stiller store krav til indeklimaet i vores bolig – og de øvrige bygninger vi lever, arbejder og går i skole i.

Undersøgelser viser at lever man i et fugtigt hjem, har man højere risiko for at udvikle luftvejsrelaterede sygdomme som astma, KOL og lignende. Derudover kan dårlig indeluft påvirke vores velbefindende, energiniveau, indlæring og produktivitet. Der er med andre ord gode grunde til at reflektere over indeklimaet i boligen.

…

Bedre indeklima med Smart Ventilation
I 2017 har VELUX introduceret produktet Smart Ventilation, der monteres udenfor over et manuelt betjent VELUX vippevindue (GGL/GGU) produceret efter 2012.

Smart Ventilation er en decentral ventilationsløsning. Med den kan du skræddersy temperatur og ventilation af ethvert værelse og giver dig mere kontrol og fleksibilitet, end et stort centraliseret system gør. Således kan luftgennemstrømning og temperatur indstilles individuelt. fx i soveværelset, hvor de fleste foretrækker en lidt køligere temperatur end andre steder i boligen.

Smart Ventilation bruger varmeenergien fra den indendørs varme luft til at opvarme den udefrakommende friske luft. Denne innovative løsning genvinder mere end 75 % af varmen. Dit hjem kan drage fordel af frisk, opvarmet luft, selv når du sover. End ikke på højeste niveau overstiger blæseren lydniveauet i et stille soveværelse, og som en bonus virker enheden støjreducerende på de lyde, der kommer udefra. Ligeledes kan du ventilere boligen, mens du ikke er hjemme.

Alt du skal gøre for at aktivere VELUX Smart Ventilation er at åbne ventilationsklappen på ovenlysvinduet; resten klarer enheden til glæde for dig, dit indeklima og din varmeregning.

Kig ind til din lokale STARK-forretning for at høre mere.