Få tip til certificerede byggematerialer

Stik næsen i Miljømærkning Danmarks kæmpestore database over produkter til byggeriet med Svanemærket eller EU-Blomsten. 

Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket og EU-Blomsten i Danmark og fungerer samtidig som uafhængig kontrolinstans i forhold til mærkerne. Miljømærkning Danmark er en selvstændig enhed hos Dansk Standard.

Miljømærkning Danmark vedligeholder en stor database, hvor leverandører og producenter kan lægge deres produkter ind, som så evalueres af Miljømærkning Danmark. Men for at få adgang til databasen skal du være bygherre eller ingeniør – eller få en adgang gennem bygherren som underentreprenør. 

I et byggeri handler det blandt andet om at reducere energiforbrug, affaldsmængder og brugen af skadelige kemikalier. Derfor kan du eksempelvis vælge at opføre et svanemærket byggeri eller vælge byggematerialer, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Miljømærkerne sikrer nemlig et godt valg for både mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Vil du have tips til produkter, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, kan du kigge på hjemmesiden under Produkter og Services, hvor du under Byg og Bolig finder en guldgrube af kategorier med underliggende produkter.