…

Lav fugen rigtigt første gang og undgå kvalitetsproblemer

Fugebranchen FSO har lagt fugeguiden online, så du nemt og hurtigt vælger den rette fuge til opgaven. Det mindsker risikoen for kvalitetsproblemer på grund af bl.a. fugeslip eller vandgennemtrængning.

Forkert udførte fuger i fx vådrum kan føre til omkostningstunge udbedringer senere, hvis der eksempelvis opstår vandgennemtrængning, som fører til fugtskader. Derfor har Fugebranchen FSO i Dansk Byggeri lavet Fugeguiden, som nu er blevet tilgængelig online. 

Så tjekker du hurtigt selv fugekravene i din opgave på mobilen eller din tablet, mens du er ude på byggepladsen. På den måde vælger du nemt den rigtige fuge til opgaven, så du mindsker risikoen for kvalitetsproblemer senere.

Undgå at lave tingene om midt i processen

- Hvis fugebredden og/eller kontaktfladerne ikke er korrekt dimensioneret, så kan fugemanden ikke lave fugen, så den kan optage de bevægelser, den udsættes for, og så opstår der problemer på sigt med fx fugeslip og risiko for vandindtrængning. Nu kan alle gå ind i guiden og se, hvad kravene er, så man kan undgå at skulle lave tingene om midt i byggeprocessen

Det forklarer Claus Dahl, der er konsulent for Fugebranchen FSO i Dansk Byggeri, til Dagens Byggeri.

Sådan bruger du den digitale Fugeguide

Du finder den digitale fugeguide på www.fugeguide.dk. Er dit firma medlem af Dansk Byggeri, logger du hurtigt ind, og derefter vælger du, hvilken fugetype du har brug for at vide mere om – uanset om det fx er udvendige vinduesfuger, dilatationsfuger, elementfuger eller vådrumsfuger.

Samtidig finder du online fagteknisk materiale om alt fra kontrolmetoder og kvalitetssikring til ydeevne og miljømæssige aspekter.
På den måde bliver du godt rustet til at sikre fugearbejde i den rette kvalitet og minimerer risikoen for, at fugearbejdet skal laves om senere.

STARK styrker dit fugearbejde

Uanset hvilken fugeopgave du står overfor, finder du i STARK over hele landet altid et omfattende udvalg af professionelle kvalitetsløsninger. Vi står også klar med gode råd og vejledning om produkter og materialekombinationer til dit projekt. Så er du sikker på at komme stærkest muligt fra start og sikkert i mål med opgaven.