Sådan udnytter du energitilskud til renoveringsopgaver

Når du hjælper husejeren med at søge energitilskud til renoveringen, giver du den ekstra service, som får kunden til at vende tilbage. Se her, hvordan du udnytter tilskudsmulighederne optimalt.

Landets forsyningsselskaber giver energitilskud til husejere, som søger om det i forbindelse med en række energiforbedrende tiltag i boligen. Det gælder f.eks. vinduesudskiftning og efterisolering af vægge og lofter.

Som professionel håndværker kan du lette ansøgningsarbejdet for husejeren til gavn for både kunderne og din egen forretning. Samtidig kan du via samarbejde med forsyningsselskaberne om energitilskud få et forspring i opgavekøen, så du øger chancen for flere renoveringsopgaver.

Du kan læse mere om husejerens muligheder for energitilskud her.

Sådan ansøger husejeren om energitilskud
1. For at husejeren kan få energitilskud, skal der ansøges om det, før renoveringsopgaven sættes i gang. Sker ansøgningen, efter at arbejdet er begyndt, er der ikke mulighed for tilskud.

2. Ansøgningen skal ske enten direkte til et forsyningsselskab eller til en udførende/rådgiver, som har en aftale om energisparetiltag med et forsyningsselskab.  

3. Når husejeren har indgået aftalen om tilskud, kan arbejdet gå i gang. Arbejdets omfang og gennemførelse skal dokumenteres i form af f.eks. fakturaer og regninger for indkøb af materialer.

4. Når arbejdet er færdigt, sendes al dokumentationen til forsyningsselskabet (eller den udførende/rådgiveren), og tilskuddet udbetales af forsyningsselskabet til husejeren.

Sådan får du en aftale om energisparetiltag
Du kan som professionel håndværker selv indgå en samarbejdsaftale om energisparetiltag med et forsyningsselskab. Så gør du det lettere for dine husejer-kunder at få energitilskud, fordi de kun behøver at henvende sig til dig – både i forhold til renoveringsopgaven og i forhold til ansøgning om energitilskud. På den måde giver du den ekstra service, som øger chancen for flere opgaver.

Du kan her se en liste over de forsyningsselskaber, som du kan indgå en samarbejdsaftale om energisparetiltag med.