Spar arbejdstid med systematisk brandsikring

Du får lettere ved at overholde BR15, når du gør brandsikringen til en fast del af dine daglige rutiner. Det oplever typehusfirmaet HusCompagniet, som her fortæller dig om deres erfaringer.

BR15-kravene til brandsikring omfatter alt fra valg af materialer og sammensætninger af bygningsdele til flugtveje, redningsåbninger og afstande til naboskel. Derfor sparer du masser af arbejdstid, når du indarbejder brandsikringskravene systematisk i dit daglige arbejde. Samtidig mindsker du risikoen for fejl markant.

”Forsvarlig brandsikring handler ikke kun om at overholde kravene i byggelovgivningen. Det handler også om, at du minimerer risikofaktorerne ved brand, så mennesker og materialer bliver mindst muligt ramt, hvis uheldet sker,” fortæller byggetekniker og projekterende Ulla Ursin Grau fra HusCompagniet, som er Danmarks førende typehusproducent.

Du kan læse om BR15-kravene til brandsikring her.

Brandsikring integreret i rutinerne
HusCompagniet arbejder ud fra et samlet koncept, hvor kravene til brandsikring ligesom fx energikravene er systematisk integrerede i arbejdsgangene. Det gælder både projekteringen af det enkelte hus, ordrebehandlingen af byggematerialerne på den enkelte byggesag og opførelsen af husene ude hos kunderne:

”Du sparer mange dyrebare arbejdstimer, når du ikke behøver at tænke over brandkrav i det daglige, fordi de allerede ligger indbygget i den måde, du tilrettelægger arbejdet på. Vores designprogrammer er fx indrettet, så vi ud fra bygherres ønsker om husets overflader, placering, materialer osv. kan opstille de valgmuligheder, der er, når alle krav overholdes. Vi kan præcist se, hvilke materialer der kan sammensættes, og hvordan alt fra lofter til carporte skal bygges, så kravene bliver opfyldt. Det sparer også rådgivningstimer for bygherren,” siger Ulla Ursin Grau.

Du kan læse mere om brandsikre konstruktioner i ”Eksempelsamling til brandsikkert byggeri”, som du finder her.

Hav dokumentationen i orden
Derudover anbefaler Ulla Ursin Grau, at du samarbejder med leverandører, hvor du ved, at du kan stole på kvaliteten og produktdokumentationen. Så får du et bedre og mere brandsikkert byggeri og mindsker risikoen for at komme i klemme.

”Når du vælger leverandør, så sørg altid for at få en kopi af deres produktdokumentation, brandgodkendelser m.m. På den måde kan du altid eftervise dine materialer, og du kan hurtigt tjekke, om de lever op til kravene,” siger hun.

Hos STARK finder du altid et bredt udvalg af professionelle kvalitetsmaterialer fra markedets førende leverandører. Kig forbi og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig. Så er du sikker på at komme godt fra start.