…

Styrk forretningen med energirenovering

Du har et godt potentiale for at styrke forretningen via energiforbedringer med fokus på at løfte energimærket. Samtidig øger du via veludførte energiforbedringer chancen for at lande endnu flere opgaver. Men har du styr på dine salgsargumenter, når du skal sælge energirenoveringsopgaver ind til kunderne?

Vi gennemgår her nogle af de vigtigste argumenter for at energirenovere boligen.

Hvilke gevinster betyder mest ved energirenovering?


Når du rådgiver boligejeren om forbedringer, der kan løfte energimærket, kan du med fordel fremhæve de økonomiske gevinster ved energiforbedringerne.

For det betaler sig i høj grad for boligejeren at få dig som professionel håndværker til at renovere huset med fokus på energiforbedringer. Ifølge tal fra Energistyrelsen forøges salgsværdien af et gennemsnitshus med 40.000-55.000 kr., hver gang du løfter husets energimærke med et enkelt trin.

Men det er i følge en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), Energirenovering af etageboliger (2017), ofte indeklimaforbedringerne, der giver beboerne den største gevinst ved energirenovering. Det kan fx være:

  • renere luft
  • bedre lys
  • mindre støv
  • ingen træk (kuldenedfald)


I forlængelse heraf giver de varmere vægge og vinduer også beboeren større fleksibilitet i indretningen af rummene - og dermed større areal at indrette på, da risikoen for fugt og skimmel reduceres.

Brug håndværkerfradrag og energitilskud i din rådgivning

Fra 2018 er håndværkerfradraget gjort permanent, så boligejeren kan trække lønudgifter til energiforbedringer fra i skat – op til 12.000 kr. Det kræver, at du opdeler din faktura i en løn-del og en materiale-del. Derudover skal du i fakturaen skrive CVR-nr., faktura-nr., en kort beskrivelse af arbejdet samt dato og sted for udførelsen. Endelig skal boligejeren betale fakturaen elektronisk.

Samtidig giver forsyningsselskaberne energitilskud til boligejere, som søger om det inden indkøb af materialer og arbejdet påbegyndes i forbindelse med fx vinduesudskiftning eller efterisolering af vægge og lofter. Som professionel håndværker kan du selv indgå en samarbejdsaftale med et forsyningsselskab.

Så gør du det lettere for boligejeren at få energitilskud, fordi vedkommende kun behøver at henvende sig til dig – både i forhold til renoveringen og i forhold til ansøgning om energitilskud.

STARK holder dig oppe på energimærkerne


Hos STARK over hele landet står vi altid klar med professionelle råd og vejledning om de mest optimale produkter og materialekombinationer til at løfte boligejerens energimærke. Samtidig finder du altid et omfattende kvalitetsudvalg, uanset om du skal udskifte vinduer, efterisolere lofter eller fx udskifte fuger omkring vinduer og døre.

Kig forbi hos din nærmeste STARK og hør mere om, hvordan vi sammen skaber så effektive arbejdsdage for dig som muligt.