Guide til at finde asbesten, inden du støver

Asbest findes i mere end blot tagplader. Det kan også være i f.eks. maling, gulvbelægninger og ventilationsskakter.

Brug asbest-huset.dk til at finde asbesten, inden du begynder renoveringen.

Asbest er sundhedsskadeligt

I bygninger opført før 1990, er der risiko for, at der er asbest et eller flere steder. Asbestfibre kan ikke ses med det blotte øje, men får du fibrene ind i kroppen og lungerne kan det medføre kræft.

Når du skal renovere, er det derfor vigtigt, at du undersøger, om der er asbest i bygningen. På asbest-huset.dk får du en virtuel gennemgang af husets rum, og hvor der er risiko for at finde asbest.

Skal du eksempelvis renovere tage, loftrum eller rydde op efter brande og storme, så kan du finde hjælp til, hvilke materialer der kan indeholde asbest.

Guiden er lavet af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg.

Lav de rette forundersøgelser og tag ansvar

På asbest-huset.dk kan du også finde information om, hvordan du laver de rette forundersøgelser. Det kan være dyrt, hvis du ikke er forberedt på asbest i bygningen, hvis arbejdet må stå stille, mens der bliver fortaget undersøgelser og asbestsanering.

Du kan også finde en guide til, hvem der er ansvarlig for hvad i forbindelse med asbestarbejdet og i hvilke faser af byggeprocessen.

Du finder al den information, du skal bruge på asbest-huset.dk. Besøg også din lokale STARK, hvor vi står klar med professionel vejledning, så vi sikrer, at færre udsættes for sundhedsskadelig asbest.