Levering i dit område
Vælg postnr: {{postalCode}}
Lagerstatus i din forretning
{{favoriteStoreName}} {{favoriteStoresNames}} Vælg forretning

Klimakrav 2023 Dokumentation Find materialer Byg Grønt Få hjælp


Sådan kommer du i gang

Hvis du søger viden om materialer, klimakrav og dokumentation, er du kommet det helt rigtige sted. Her på siden finder du alt det, du skal bruge for at bygge grønnere og med mere omtanke for miljøet.

Miljøvenligt byggeri handler om flere ting. Du skal overholde den gældende lovgivning på området, bl.a. de nye klimakrav i bygningsreglementet, der blev indført pr. 1. januar 2023. Arbejder du på et byggeri, der skal leve op til en certificering, f.eks. DGNB eller Svanemærket, skal du også være opmærksom på, hvilke materialer du må bruge.

Uanset om du skal bygge projektcertificeret eller ej, er der mange muligheder for at tage et valg, der er lidt bedre for miljøet, f.eks. ved at vælge miljømærkede produkter eller genbruge byggematerialerne. Hos STARK hjælper vi dig godt i gang med de grønne byggeprojekter.

God byggelyst!

Nyhed: STARK KlimaLog

Spring over, hvor gærdet er lavest. Med god samvittighed. Nemt og hurtigt overblik over dine materialers CO2-aftryk, træregnskab, miljømærker og meget mere.

Prøv det her


Nye klimakrav fra 2023

Pr. 1. januar 2023 blev der indført nye regler for nybyggeri i bygningsreglementet. Det betyder bl.a., at bygherren skal indlevere dokumentation på byggeriets klimapåvirkninger. Som udførende entreprenør og håndværker er din viden om materialer og brugte mængder vigtig for at lave klimaberegningen.

Læs mere


Få svar på dine spørgsmål
Få svar på alt fra klimakrav til forkortelser og certificeret byggeri af vores bæredygtighedsambassadører. Kontakt dem direkte, eller find dem i vores forretninger landet over. Find ambassadørerne her.
Baeredygtighedsambassadoerer

 

Find dokumentation på dine materialer

Som kunde hos STARK kan du nemt se en oversigt over alle dine købte materialer. Du kan også med få klik hente den tilgængelig dokumentation på materialerne, f.eks. miljøcertificeringer og miljøvaredeklarationer (EPD’er).

Sådan gør du


Genbrug materialerne

GENTRÆ
GENTRÆ er en løsning, hvor vi indsamler midlertidigt byggepladstræ, f.eks. hegn eller køreplader, og genbruger det. Læs om dine muligheder her.
GENTRÆ
Genanvendelse
Der findes mange muligheder for at genanvende overskydende byggematerialer, f.eks. isolering, beton og flamingo. Læs mere her.
genanvendelse-af-byggematerialer

 


Byg mere miljøvenligt med 'Tjeklisten'

Med STARKs Tjekliste kan få et overblik over, hvordan du kan bygge grønnere og med fokus på miljøet. Skal du bygge DGNB-certificeret, kan du også se, hvilke point du kan opnå ved de forskellige tiltag. 

Læs mere


Vælg el 

Udlejningsmaskiner
Lej maskiner til byggeprojektet, der kører på el eller HVO-diesel. Læs mere her.
Udlejning
Levering på el og HVO-diesel
Levering med lastbiler, der kører på el eller HVO-diesel. Kontakt os for at høre mere. Læs om vores leveringsservice her.
Levering
Fyldt håndværkerbil på el
Lej en håndværkerbil, der kører på el, fyldt med værktøj. Læs mere her.
mobil-vaerktoejskasse

 


Skal du bygge med træ?

Få gode råd til valg af certificeret træ til gulv, facade og terrasse. Bliv også klogere på mulighederne for at bruge genbrugstræ og frasorteret træ i dit byggeri. 

Se mere


Bliv klogere

Miljømærker og certificeringer
Bliv klogere på de forskellige mærkninger, du kan støde på, og se hvad STARK kan tilbyde af byggematerialer inden for de forskellige kategorier. Læs mere her.
Miljoemaerker-Certificeringer
Liste over ord og begreber
Hvad betyder LCA, DGNB, PEFC og alle de andre forkortelser? Det kan du læse om i vores guide her.
ordliste

Kontakt vores ambassadører Til toppen