Sådan vælger du de rigtige knæpuder

Håndværkere, der udfører arbejde på knæene, har brug for knæbeskyttelse. Problemer med knæene kommer typisk først senere i livet, så det er en god investering at vælge de rigtige knæpuder i god kvalitet.

”Grundlæggende har alle, der arbejder på knæ, behov for beskyttelse i form af knæpuder. Det er måske lidt en overdrivelse at kalde det en livsforsikring, men det er meget vigtigt for at undgå skader”, siger David Neergaard, administrerende direktør hos Hultafors Group. Virksomheden ejer varemærket Snickers Workwear, der er leverandør af knæpuder til håndværkere.

Hvilke knæpuder skal du vælge?

Hvis du i løbet af dagen har skiftende arbejdsstillinger, hvor du ligger meget på knæ, rejser dig og lægger dig på knæ igen, er det vigtigt, at du vælger nogle knæpuder i stødabsorberende materialer. De søger for, at stødet ikke forplanter sig og belaster knæet. Flere af Snickers knæpuder er af materialet D3O, der har stødabsorberende egenskaber, oplyser David Neergaard.

Hvis dine arbejdsstillinger ikke varierer så meget i løbet af dagen, kan du nøjes med knæpuder af almindeligt skummateriale.

Inden du vælger den rette knæpude, skal du have valgt de rigtige arbejdsbukser. Her er der flere forskellige pasformer, som loose fit, slim fit og regular.

”Det er en fordel at købe arbejdsbukserne og knæpuder af samme mærke, så du ved, at de passer perfekt sammen, når de skal indsættes. Vores knæpuder er desuden kun certificerede med vores bukser”, tilføjer David Neergaard.

God kvalitet betaler sig

I dialogen om knæpuder dukker spørgsmålet om pris ofte op, fortæller David Neergaard.

”Når jeg forklarer om den øgede funktionalitet og de mange fordele ved Snickers knæpuderne, vælger kunderne vores modeller. De fortryder ikke deres valg, når først de har prøvet dem”, siger han og tilføjer:

”De billige knæpuder bliver hurtigere flade i skummet, mens de dyre holder længere. Så over tid vil du have brugt de samme penge, fordi du skal købe nye knæpuder oftere. Og du passer bedre på dine knæ, når du vælger god kvalitet”, siger han.

Du skal skifte dine knæpuder, når de begynder at blive flade, og de ikke har den komfort, som du oplevede fra start, slutter han.

Hvis du har brug for råd og vejledning til det rigtige valg af arbejdsbukser og knæpuder, står vores specialister klar i din lokale STARK.

 

Juni 2021