Søg tilskud til projekter, der forbedrer jeres arbejdsmiljø

Hvis du har en privat virksomhed med op til 50 ansatte, kan du søge om tilskud til projekter, der gavner arbejdsmiljøet gennem Arbejdsmiljøpuljen. Det kan f.eks. være projekter, der forebygger fysisk eller psykisk nedslidning og arbejdsulykker. 

Du kan søge tilskud inden for tre hovedområder: 

  • Rådgivning
  • Fysisk træning
  • Afprøvning af tekniske hjælpemidler

Rådgivning kan skabe overblik og forebygge arbejdsulykker

Det kan være en vanskelig opgave at overskue forbedringer af din virksomheds arbejdsmiljø. Derfor kan du søge tilskud til at få besøg af en rådgiver, der kan byde ind med viden og ekspertise. Rådgiveren kan også hjælpe jer med at gennemføre forløb, der kan føre til færre arbejdsulykker og mindre nedslidning. 

Fysisk træning kan fremme sundheden

Håndværkere har ofte et hårdt fysisk arbejde, hvor der er stor risiko for nedslidning. Det kan forebygges ved fysisk træning og styrketræning med en personlig træner eller fysioterapeut. Hvis du eller dine medarbejdere oplever smerter i ryg, nakke, skulder eller arme, vil det være en god idé at søge om tilskud. 

Afprøv nye tekniske hjælpemidler 

Tekniske hjælpemidler kan også være med til at forbedre arbejdsmiljøet. I kan søge om tilskud til at leje og afprøve tekniske hjælpemidler i en periode på 3 måneder. Det kan f.eks. være hjælp til tunge løft, hjælp til at stå i bedre arbejdsstillinger eller hjælp til ekstra sikkerhed, når I arbejder i højden. 

Sådan ansøger du

For at ansøge skal du først indhente et tilbud på projektet. Når du har et tilbud, som du ønsker at søge tilskud til, gør du det gennem Arbejdstilsynets hjemmeside.

Hvis du får en godkendelse fra Arbejdstilsynet, kan du indgå aftalen med leverandøren og modtage puljestøtte. 

Arbejdstilsynets hjemmeside kan du læse meget mere om regler og krav til at få støtte fra Arbejdsmiljøpuljen. Puljen uddeler støtte for 105 mio. kroner hvert år i 2021, 2022 og 2023. 

 

Kilde: Arbejdstilsynet

Juni 2021